Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

SDP amandmanom traži sedam miliona za Prijestonicu

SDP će amandmanski djelovati na Predlog Budžeta Crne Gore za 2022. kojim Vlada Crne Gore grubo krši Zakon o Prijestonici i insistirati da se opredijeli 6,1 milion eura odnosno 7 miliona eura sa rekonstrukcijom Bajičke ulice, u skladu sa Programom razvoja koji je usvojio Senat Prijestonice, i razmatrala Skupština Prijestonice Cetinje

SDP će amandmanski djelovati na Predlog Budžeta Crne Gore za 2022. kojim Vlada Crne Gore grubo krši Zakon o Prijestonici i insistirati da se opredijeli 6,1 milion eura odnosno 7 miliona eura sa rekonstrukcijom Bajičke ulice, u skladu sa Programom razvoja koji je usvojio Senat Prijestonice, i razmatrala Skupština Prijestonice Cetinje.

Kako navodi potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković neće  dozvoliti takav odnos Vlade prema Cetinju zahtijevajući da se do kraja ispoštuje obaveza po Zakonu o Prijestonici koja podrazumijeva izdvajanje 1% tekućeg državnog budžeta za finansiranje Prijestonice.

“Predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 2,2 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije koje se preusmjeravaju na plaćanje radova na stadionu što nije obaveza Prijestonice. Da li je ovako grubo kršenje zakona novi pokušaj kažnjavanja Cetinja i Cetinjana? To nećemo dozvoliti i u tom smislu pozivam sve političke partije u državnom Parlamentu, i vlasti i opozicije, da podrškom našim amandmanima pokažu da im je Cetinje iznad pojedinačnih političkih interesa.Sve drugo značilo bi služenje interesima onih koji žele marginalizaciju Cetinja, a ne interesima svih građana”, navode iz SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve