Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

SD: Zakon o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa najvišim standardima

“Vjerujemo da će predloženi tekst, u odnosu na važeći zakon koji datira iz vremena SFRJ, na najbolji mogući način korespondirati realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj

Za Socijaldemokrate utvrđeni Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti.

“Vjerujemo da će predloženi tekst, u odnosu na važeći zakon koji datira iz vremena SFRJ, na najbolji mogući način korespondirati realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj. Uvjereni smo da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori”, dodaju iz ove partije.

Prema njihovim riječima, kulturna baština koju su stvarali naši preci mora ostati u nasljeđu svih građana Crne Gore i zato pozdravljaju zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitanja državne imovine.

“Ozbiljnosti kojom se pristupa ovom važnom pitanju ide u prilog činjenica da će ovo rješenje razmatrati i Venecijanska komisija, koja će, uvjereni smo, dati konstruktivne sugestije i potvrditi da je rješenje u skladu sa principima savremene pravne prakse”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve