Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Tužilaštvo da se osvijesti i ne ponaša kao inkvizicija

Kako su istakli, ne mare crnogorski tužioci za slobodu izražene riječi, ne mare za slobodu medija i činjenicu da je ovo neprimjeren pritisak na jedan nezavisni, profesionalni medij

Nakon što su, zbog slobodno izgovorene riječi, pokrenuli postupak protiv profesora sa FCJK Bobana Batrićevića, ODT u Podgorici otišlo je i korak dalje – na njihovoj meti se, zbog objavljenog teksta, našao portal Antena M i njen urednik Darko Šuković, saopštile su Socijaldemokrate.

“Očigledno je da je, u svom ovom haosu klerikalizacije Crne Gore, neko u Tužilaštvu ozbiljno pobrkao lončiće. Umjesto da svoj posao obavljaju u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, oni se, polako ali sigurno, pretvaraju u modernu inkviziciju koja ima samo jedan zadatak – da se obračuna sa političkim neistomišljenicima SPC u Crnoj Gori i nezavisnim i slobodomislećim novinarima”, navodi SD.

Kako su istakli, ne mare crnogorski tužioci za slobodu izražene riječi, ne mare za slobodu medija i činjenicu da je ovo neprimjeren pritisak na jedan nezavisni, profesionalni medij.

“Dok istovremeno ćute na činjenicu da naslovne stranice nekih drugih medija svakodnevno pune tajni transkripti i, posljednjih nekoliko dana, zlonamjerno interpretirane poluinformacije iz gluve sobe Skupštine Crne Gore, oni se, izgleda svojevoljno, stavljaju u ulogu političke batine pojedinih centara moći unutar Crne Gore i van nje”, navodi SD.

Ovim putem pozivaju VDT-a Milorada Markovića da pothitno reaguje na neprimjereno vršenje pritiska na slobodne medije i slobodnu riječ, te da se ozbiljno pozabavi time što su pojedini tužioci, umjesto tužilačke toge, odavno ogrnuti crkvenim mantijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve