Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SD: Tokom posjete depou napravljen niz propusta

Iz te stranke su kazali da je današnja posjeta Abazovića, Adžića i Kovača izazvala uglavnom reakcije podsmijeha

Tokom posjete premijera Dritana Abazovića i ministara unutrašnjih poslova i pravde, Filipa Adžića i Marka Kovača, depou Višeg suda napravljen je niz propusta i u potpunosti prekršen protokol, smatraju Socijaldemokrate (SD).

Iz te stranke su kazali da je današnja posjeta Abazovića, Adžića i Kovača izazvala uglavnom reakcije podsmijeha.

”Ipak, kada sa aspekta struke izanaliziramo ovaj događaj, dolazi se do zaključka da je, u svrhe političke promocije ove trojice propalih političara, napravljen niz propusta i u potpunosti prekršen protokol”, navodi se u saopštenju.

Iz SD-a su rekli da se prvo postavlja pitanje ko je dozvolio ulazak neovlašćenih osoba na mjesto događaja.

”Da li je to uradio državni tužilac i da li je upoznat o ovome, ako jeste, koji je razlog za ovaj teatar? Da li su na licu mjesta u toku tužilačko-policijske radnje, a trebalo bi da budu”,  pitali su iz SD-a.

Oni su pitali i da li je od Abazovića, Adžića i Kovača izuzet uzorak DNK radi daljih analiza.

”Gdje im je propisana oprema za ulazak na lice mjesta krivičnog djela? Ko je dozvolio ulazak novinara na lice mjesta, kako bi odlazeći od ovoga mogli napraviti teatar i ovaj bezbjednosni poraz pokušali okrenuti u svoju korist”, naglašavaju u saopštenju.

Kako su kazali, očigledno je da je pojedincima od rješavanja slučaja i poštovanja struke i metodologije rada preča samopromocija i ubiranje jeftinih političkih poena.

”Zato danas, nakon nezabilježenog skandala da je tunel uopšte i prokopan, svjedočimo još jednom skandalu sa svrhom političke promocije ove vesele trojke”, naveli su iz SD-a.

Iz te stranke su kazali da će nastaviti da prate slučaj sa depoom Višeg suda.

”Jer za sada postoji ozbiljan osnov za pokretanje krivične odgovornosti protiv osobe koja je dozvolila takav “cirkus” na mjestu zločina, kao i osoba koje su svojim ulaskom kontaminirale mjesto događaja”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Evidence
14.09.2023-14:28 14:28

Eh, „stručnjaci“. Da riješe problem? A nijesu sposobni da vode gradsku čistoću a ne državu. Premijer i dva ministra u podzemni prolaz. Pacovi! To je njihovo prirodno okruženje.

Evidence
14.09.2023-14:29 14:29

Zašto bi Dritan sa dva ministra, ulaskom na mjesto prekršaja, uništavao ili djelimično izbrisao tragove dokaznog materijala? Zar ga to ne čini glavnim osumljičenim?