Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SD povodom Dana oslobođenja Berana: Sloboda je trajno pregalaštvo za očuvanje i unapređenje društva

Socijaldemokrate Berana naglašavaju da moramo biti svjesni obaveze da stalno doprinosimo kontinuitetu borbe za oslobođenje, jer sloboda nije jednokratna pobjeda, već trajno pregalaštvo za očuvanje i unapređenje društva

Dan oslobođenja Berana, kao jedan od najsvjetlijih, ali i najzapostavljenijih datuma u istoriji našeg grada, trebalo bi da predstavlja inspiraciju za buduće generacije da uvažavaju vrijednosti slobode, jednakosti i solidarnosti, izvojevane na krilima antifašističke borbe, poručeno je iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata Berana.

“Naši preci su svojim žrtvama i hrabrošću ispisali put ka slobodi, a mi smo danas tu da je čuvamo i njegujemo. Ovaj datum nas obavezuje da gradimo zajednicu koja cijeni slobodu, toleranciju i ravnopravnost. Stoga, na Dan oslobođenja Berana, obnavljamo svoju obavezu da gradimo društvo u kojem će ove vrijednosti biti zaštićene”, naveli su iz OO SD Berane.

Socijaldemokrate Berana naglašavaju da moramo biti svjesni obaveze da stalno doprinosimo kontinuitetu borbe za oslobođenje, jer sloboda nije jednokratna pobjeda, već trajno pregalaštvo za očuvanje i unapređenje društva.

“Dok ponosno obilježavamo ovaj veliki datum, neka nas privrženost i ljubav prema slobodi vode ka svjetlijoj i pravednijoj budućnosti. Živjelo Berane i neka je vječna Crna Gora”, zaključili su iz SD Berana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve