Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

SD Budva: Nadležno tužilaštvo da što prije reaguje u slučaju Aleksandra Mijatovića

Aleksandar Mijatović je, kako je utvrđeno i to od strane opštinske komisije koju je formirala koaliciona vlast DF-a, Demokrata i njihovih privezaka, dostavio lažno uvjerenje da je u jednoj podgoričkoj firmi radio kao rukovodilac

Socijaldemokrate Budve pozivaju nadležno tužilaštvo da reaguje u slučaju bivšeg načelnika Komunalne inspekcije i komunalne policije u Budvi, Aleksandra Mijatovića, kadra Demokratske Crne Gore.

”Zapošljavanje bez potrebnih referenci nije počelo formiranjem nove Vlade, već daleko prije. Mi u Budvi, gdje subjekti nove većine vrše vlast od 2016. godine, sa tim smo dobro upoznati. Jedan od primjera je i imenovanje Aleksandra Mijatovića, kadra Demokrata, za kojeg je utvrđeno da je dostavio nevalidnu dokumentaciju, odnosno nezakonito zasnovao radni odnos i obavljao nezakonito na taj način preko tri godine navedenu funkciju”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Mijatović je, kako je utvrđeno i to od strane opštinske komisije koju je formirala koaliciona vlast DF-a, Demokrata i njihovih privezaka, dostavio lažno uvjerenje da je u jednoj podgoričkoj firmi radio kao rukovodilac.

”Ovim je svjesno ušao u zonu krivične odgovornosti, u kojoj se nalaze i svi oni koji su za ovo znali, a ćutali su. Mijatović je, inače, javnosti postao poznat kao prvi načelnik Komunalne inspekcije i komunalne policije, rekli bismo u svjetskoj istoriji, koji je zaposlenima naložio da službenim vozilima blokiraju gradske saobraćajnice”, navode iz SD-a.

Kako dodaju, ovim se na najbolji način pokazuje ono na šta smo prethodne četiri godine ukazivali, da su u Budvi na ključne pozicije postavljani ljudi bez adekvatnih stručnih referenci što se nažalost nastavlja i nakon 30.avgusta.

”Stoga od nadležnog tužilaštva očekujemo da u što skorijem roku procesuira Mijatovića i sve ostale odgovorne za ovo krivično djelo”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve