Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šćekić: Određene strukture u DF-u ruše dogovore i idu na ruku DPS-u

On je rekao da se sa SNP-om više niko neće igrati

Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je prilikom posjete Beranama kazao da se jučerašnjim pregovorima parlamentarne većine o formiranju nove vlade nije pristupilo odgovorno i oziljno. Istakao je da je jedan od krivaca lider DNP-a Milan Knežević koji je, kako je naveo, prije ikakvog dogovora napustio sastanak.

“Mislim da se sastanku juče nije posvetilo ozbiljno i odgovorno. Mislim da gospodin Milan Knežević iz Demokratske narodne partije nije uradio ozbiljnu i odgovornu stvar. Trebalo je da ostane za stolom i da saopšti sve to šta je planirao da predloži svim učesnicima da bi mogli na bazi jednog ozbiljnog razgovora da se dođe do određenih rješenja. Nažalost, za politiku kakva je danas, poslije 30 godina DPS uzurpacije, očito je da neki političari nemaju dovoljno kondicije ili nemaju dovoljno odgovornosti prema građanima”, rekao je Šćekić.

On je rekao da se sa SNP-om više niko neće igrati.

“Uvijek smo spremni za razgovore, dogovore i ozbiljne korake zbog budućnosti države i puta ka EU, ali sa SNP-om se neće više niko igrati. To što neko koristi svoje mašinerije mi više nećemo podleći tim pritiscima. Jednostavno moramo se poštovati i voditi računa o svakoj izgovorenoj riječi. Ja juče nijesam vidio ozbiljan argument jer niko nije sa sastanka izašao sa konkretnom ponudom. Niko nije ponudio ništa. Ne možemo u vazduhu pričati da se nešto nudi, a ne znamo šta. Oni koji nijesu ništa ponudili su izašli i napustili sastanak”, naglasio je Šćekić.

Šćekić se pita zašto Demokratski front (DF) zajedno sa DPS-om traži da se istovremeno raspišu predsjednički i parlamentarni izbori.

“Ako DPS sa svojim satelitima traži vanredne izbore kako je moguće da neko, konkretno u ovom momentu Demokratski front, traži isto što i DPS. Zašto im ide na ruku. Zašto bi išli uporedo predsjednički i parlamentarni izbore  i zašto to sad i jednima i drugima odgovara. Zašto neko ne želi da potpuno razmontira DPS i da ga svede na istorijski minimum, nego želi da uništi SNP. To su pitanja upravo za ove ljude koji su na taj način prokometarisali”, naveo je Šćekić.

Smatra da unutar Demokratskog fronta postoje ozbiljni problemi.

“Mislim da u samom Demokratskom frontu ima problema, jer je očito da određene strukture unutar DF-a ne prate sve na isti način, nego su neprekidno opredijeljeni prema tenziji i svađi, prema podjelama, što i odgovara samom DPS-u. Očito je da oni jedni druge hrane tim svađama. Ova Vlada želi da ide u pravci prevazilaženja podjela”, zaključio je Šćekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve