Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Sandra Radević imenovana za savjetnicu Bečića

Za savjetnicu potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, spoljne i evropske poslove Alekse Bečića, imenovana je Sandra Radević, magistarka politikologije

Za savjetnicu potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, spoljne i evropske poslove Alekse Bečića, imenovana je Sandra Radević, magistarka politikologije, saopšteno je danas iz Vlade.

Radević je rođena 3. novembra 1985. godine u Podgorici.

“Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u Budvi. Dobitnica je diplome „Luča”. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija stekla je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer Međunarodni odnosi i diplomatija”, naveli su iz Vlade.

Na istom fakultetu i smjeru je i magistrirala 2011. godine.

“Bila je predsjednica studentske organizacije MAPSS (Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka), u okviru kojeg je realizovala edukativne radionice, panel diskusije i seminare, posebno iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomatije. Bila je članica Debatnog kluba Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore”, stoji u saopštenju.

Navodi se da tokom 2013. godine biva zapošljena u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u odjeljenju za odnose s javnošću, a u periodu od aprila 2021. do februara 2022. godine pokrivala je poziciju savjetnice tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

“U toku studija bila je polaznica brojnih edukativnih programa, među kojima se izdvajaju Škola za ljudska prava i Škola demokratije. Završila je školu za usavršavanje italijanskog jezika „Leonardo da Vinči” u Rimu, u trajanju od tri mjeseca. Tečno govori engleski, a u radu se služi italijanskim i ruskim jezikom”, kazali su iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve