Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Rusija i četnički kvasac

Političke i društvene snage koje su poražene u Drugom svetskom ratu na Balkanu, danas dižu glave i traže revanš posle osamdesetak godina od poraza

Piše: Milutin Cerović

Što je Drugi svetski rat vremenski dalji, u Beogradu, Podgorici i Banja Luci je broj poraženih četničkih polusvetovnih fanova veći i masovniji.

Pokazalo se da što je ka tim glavnim gradovima vladala veća migracija, to je broj nepismenog i broj pročetničkog življa rastao iz godine u godinu.

Danas, to jest u ovom trenutku prosto dominiraju ljubitelji srednjeg veka, lažnih mitova i verskih paganskih obreda.

Političke i društvene snage koje su poražene u Drugom svetskom ratu na Balkanu, danas dižu glave i traže revanš posle osamdesetak godina od poraza.

Ekstremno je zanimljivo da te retrogradne i uglavnom neobrazovane skupine ljudi, imaju političku i svaku drugu pomoć od jedne nekada velike države koja je pobednica u borbi protiv četnika i fašizma kao takvog.

Ta nekada velika država je okrenula ćurak i u poslednje tri decenije pomaže baš one koje su pobedili u Drugom svetskom ratu.

Srpski četnici su uvereni da im Kremlj može pomoći da pokore ceo Balkan novim ratom i novim zločinima po kojima su se inače “proslavili” baš u poslednjem svetskom ratu.

Nego sada je veliki problem što je njihov mentor zaglavljen u jednom osvajačkom ratu u susedstvu, pa sada ne znaju da li su negde pošli ili su došli.

Zabrinjavajuće je što u pomenuta tri glavna grada, već u nekoliko izbornih ciklusa lako pobeđuje baš ta četnička velikosrpska ideologija, koja se otvoreno zalaže da se društveno, politički, verski i ekonomski vrate u rani srednji vek.

Iz nekog razloga im je neki sumanuti ideolog objasnio da se tada najbolje živelo.

Umesto da se društveni tokovi kreću unapred, kod većine Srba je pobedila ideja da se ide daleko unazad, a kada je po njima vladalo veće blagostanje.

Nije ovde problem kada je bolest i ludilo pojedinačnog karaktera, nego je problem što je taj opisani trend prihvaćen kod većinskog dela naroda u sva tri pomenuta grada.

Reklo bi se da im kolektivnog spasa nema, a pomoć im ne treba kako sami tvrde.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
28.07.2023-07:50 07:50

“Umesto da se društveni tokovi kreću unapred.” –> Srbija se itekako kreće napred, modernizuje se i napreduje u šta možeš i sam da se uveriš jer da nije tako, ne bi se iz svog Šavnika dovlačio u Beograd. Neobrazovani, retrogradni i zatucani u svojim glavama još uvek vode bitke četnika, partizana i ustaša. Okreni se malo oko sebe, te brze pruge i nove autoputeve je morao neko da napravi, kao i nove fabrike, bolnice, itd. Ludi Podgorica, Banja Luka i Beograd, a samo ti si pametan ….

Lovćen
28.07.2023-09:16 09:16
Reply to  Merlin

A dje se ti kreces jado?

RIR
28.07.2023-08:28 08:28

tako je KUĆO CEROVIC !
užas ! idemo unazad -sa uvjek retrogradnom crkvom
a u CG sa okupatorskom ,zvanom crkvom

Domaći
28.07.2023-09:11 09:11

Jesu li te mnogo bili kad si bio mali?

SlobodnaSrbija
28.07.2023-13:21 13:21

Uskoro će Srbija biti oslobođena od fašista koji su je okupirali 1990. predvođeni nacional-socijalistom (fašistom) S. Miloševićem u savezu sa JULom i Šešeljevim radikalima, čiji je danas naslednik Vučić. (ovde treba izuzeti period od. oktobra do ubistva Đinđića 12.marta 2003.) Tada će bote Merlinko narod videti šta su “rezultati” Vučićevog “zlatnog doba”. Prvo, dug od blizu 100 milijardi evra i neviđenu pljačku narodne imovine. Živela slobodna antifašističku Srbija!

Merlin
28.07.2023-22:25 22:25
Reply to  SlobodnaSrbija

Srbija se napokon oslobodila vas izdajnika, autošovinista i drugosrbijanaca. Njen ekonomski, diplomatski i vojni napredak, dolaskom Vučića, je ogroman i to je razlog zašto ljudi glasaju za AV. Srbija je po EU standardima manje zadužena od Hrvatske, CG, Italije, Francuske, itd. Šta je to AV “opljačkao”, genije ? :) Takvi kao ti su u SR zgaženi kao buba švabe …

Alexa
28.07.2023-20:58 20:58

Drugi svjetski rat je zavrsen prije skoro osamdeset godina. Cetnika i partizana ima samo u glavi autora i slicnih titonostalgicara. Polako nestaju i smisao zivota traze u borbi protiv zamisljenog neprijatelja. Pomalo tuzno.

Selektivno
28.07.2023-22:33 22:33

Pa i ti se Alexa baviš onim što kritikuješ. Šta ti je to Tito učinio nažalost kada ga danas pominješ 43 godine posle njegove smrti.

Vuk
28.07.2023-23:44 23:44
Reply to  Selektivno

Tito, Jovo i Leka nijesu ni 5% uradili sto su trebali da urade.