Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Anketa za prizemljenje sa nebeskih svodova

Neko je Srbe sistemski ''ložio'' tokom poslednjih tri i po decenije da su oni najveći i najstariji svetski fosili i metuzalemi. Nažalost, jednom dobrom delu Srba se ta bajka mnogo dopala i iz nekog razloga se primila kao trava posle kiše. Ali avaj, jedno pitanje iz bliske prošlosti ih je razotkrilo, pokopalo i vratilo na fabrička podešavanja

Piše: Milutin Cerović

Nedavno je osvanula anketa na jednoj poznatoj društvenoj mreži, a ista je snimljena u Beogradu.

Pitanje u sada već famoznoj anketi je bilo zaista spektakularno, a odgovori vrlo očekivani i deprimirajući za sve Srbe.

Dakle, pitanje za Beograđane je glasilo: Znate li ko vam je deda, ili možda pradeda/čukundeda?

Bezmalo niko nije znao da odgovori čak ni za svog dedu, a pradede i čukundede su za Srbe naprosto španska i afrička sela.

Zamislite da to ne zna narod ”najstariji na svetu”!

Ne znaju to, ali znaju sve o srednjem veku, znaju sve o Nemanjićima kao da su sa njima čuvali ovce. Znaju šta su jeli ti Nemanjići za užinu, ali svog dede i pradede se ne sećaju uopšte.

Znaju čak i da je Isus Hrist bio Srbin, da je pričao srpski pre postanka Srba, ali dedu su baš zaturili i zaboravili negde u bližoj prošlosti.

Znaju da postoje milion godina, ali dede i babe su im prava misterija.

Čini se da je ovo pitanje pokazalo koliko stoleća zaista postoji Srbija, koliko postoji hibridni srpski narod u stvarnosti, a ne u halucinaciji i u imaginarijumu.

Jasno je da Srbija jedva da istorijski postoji nešto malo više od stoleća i po, i tužno je što se stide svoje narodne i državne mladosti u istoriografskom kontekstu.

Neko je Srbe sistemski ”ložio” tokom poslednjih tri i po decenije da su oni najveći i najstariji svetski fosili i metuzalemi. Nažalost, jednom dobrom delu Srba se ta bajka mnogo dopala i iz nekog razloga se primila kao trava posle kiše.

Ali avaj, jedno pitanje iz bliske prošlosti ih je razotkrilo, pokopalo i vratilo na fabrička podešavanja na kojima su bili pre fanatičnog verovanja u nešto što je čista fantazija.

Srpski helijumski balon je zaista dugo veštački naduvavan do neviđenih visina, pa je sada došlo do curenja helijuma i očekuje se srpsko prizemljenje sa nebeskih svodova u realni ovozemaljski život.

Otrežnjenje će biti lakše nadajmo se uz kiseli kupus i čuveni raso.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Realno
25.01.2024-09:50 09:50

Zaista ovo je maestralno skockano i elaborirano !

dragan
25.01.2024-12:24 12:24

Svaka cast Gospodine. Respekt.