Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

”Napredak” u prošlost

Izgleda da su i deca u ''srpskom svetu'' shvatila da nema ništa od sadašnjosti i budućnosti, pa im ostaje samo da se upišu na kurs plivanja za ''krst časni''. To im je jedina realna budućnost, jer im prošlost i srednji vek izgledaju kao Diznilend.

Piše: Milutin Cerović

Fenomentološki gledano, srpsko društvo i država Srbija nezadrživo ”napreduju” u prošlost, kako mentalno, tako i ideološki. Nažalost, taj trend je nakon 30. avgusta 2020. zastupljen i u Crnoj Gori.

Iako je Srbija zvanično sekularna država, ona već par decenija obilato finansira svoju ”pravoslavnu” crkvu, koja inače uopšte nije religijskog svetonazora i karaktera. SPC je klasična nacionalistička organizacija za specijalne zadatke, koja stoleće i po vegetira na mržnji prema svim komšijskim narodima i drugim verskim organizacijama.

Srpska crkva je od 19. veka postala ideološka inkvizicija u društvu koja želi da oblikuje život i ponašanje ne samo njenih vernika, nego i samih ateista.

U to ime srpska crkva je samu sebe izmestila u rani srednji vek, kada uopšte nije ni postojala.

Srpska crkva je svojom retorikom oterala civilnu vlast u Srbiji, koja se zahvaljujući njihovom delovanju, preselila u vreme cara Dušana i kontroverznih Namanjića, koji sami za sebe nisu znali ko su.

Na ovom mestu moramo da se zapitamo – šta to muči svekoliki srpski živalj te se opredelio da živi u prošlim stolećima, gde ga sadašnjost i budućnost uopšte ne zanimaju?

Jedini rezon za ovakvo nihilističko ponašanje je taj, da u srednjem veku nisu bili ovde gde su sada, pa bi da to poprave i zapišaju teritorije.

Zanimljivo je, da se srpska omladina mnogo ”loži” na prošlost i to iz ere epskih predanja gde se maštovito haluciniralo sve u šesnaest.

Izgleda da su i deca u ”srpskom svetu” shvatila da nema ništa od sadašnjosti i budućnosti, pa im ostaje samo da se upišu na kurs plivanja za ”krst časni”.

To im je jedina realna budućnost, jer im prošlost i srednji vek izgledaju kao Diznilend.

Sve u svemu, izgleda da je ogromni strah od sadašnjosti i budućnosti Srbiju i njeno društvo naterao da se oduševljavaju prošlošću o kojoj pojma nemaju, svi zajedno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZNAM
30.01.2024-10:59 10:59

AJDE POPOVI PLIVAJTE ZAJEDNO SA TKZ. VJERNICIMA ZA SVETOSAVSKI KRST!

Tara
30.01.2024-11:02 11:02

Odvratna..nacisticka-srbijanska kultura…Neka oni rade sto hoce..ali CG moraju da ostave na miru!

RIR
30.01.2024-11:33 11:33

TAKO JE KUĆO CEROVIC !
/kuca časna i poštena -nego ŠTO ! /

Pe Pera
30.01.2024-14:15 14:15
Reply to  RIR

Jel plivali vaši hahahahah

RIR
30.01.2024-17:22 17:22
Reply to  Pe Pera

…naši su uputili jadnome ,”časnome” -posljedni pozdrav !
/…to Cgorci nikad nijesu upražnjavali , to nije u duhu slavne i časne CPC …-te gluposti rade i MAK i mudri “bosančerosi —-samo naprijed ne prekidajte !/

mihailo
30.01.2024-16:58 16:58

ddd Неуморан је овај србомрзац и лажов који пише ове одвратне чланке, лажно се представља. Украо је идентитет Милутина Церовића са сајта његове фирме у Берлину ,за коју ради, а сада се представља као он. Наводно је Краљ Александар убио 1920. године његвог деду и бабу и запалио их. Његов отац је тада, каже, имао 6 година. То значи да он сада има око 75 година. Ако је то истина што не напише њихова имена и презимена.Прави Милутин Церовић нема везе са овим текстовима. И још нешто, портал ibalkan.net се 17.01.2024 јавно извинио правом Милутину Церовићу (37 година) због “погрешног”… Pročitaj više »

Mackensen
31.01.2024-23:34 23:34
Reply to  mihailo

Bolje i Milogorac nego smrdijanski otpad i Vuciceva podguzna muva! Kus bre potomce turskog roblja!

RIR
31.01.2024-11:24 11:24

…bice da Milutinovi preci nikad nijesu bili Crna Gora -ka što reče …no se čuveni Novica Cerovic,Bajo Pivljanin,Lazar Sojčica i mnogi drugi iz tog kraja ,bili Srbijanci i borili se za čast i slobodu Srbije …Boli tebe Milutinova istina sa kojom ne polemišeš , izdao si svoje pleme pa sad hoces i CGorci da izdaju slavne pretke… primio si “srpstvo” i uzivaj …tvoji preci nijesu “šetali opanke “,ali ti voliš tu mitomansku”slavnu srpsku istoriju”…da imaš obraza i dva prsta nosa bi se zapitao što to Milutin Cerovic piše …a ne da ga kudiš !