Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rumunsko MVP korigovalo upozorenje za CG: Nivo pripravnosti smanjen na minimum

MVP Rumunije snizilo je nivo pripravnosti na minimum, ali se građanima Rumunije i dalje preporučuje da budu oprezni kad putuju u Crnu Goru te da izbjegavaju mjesta sa velikim brojem ljudi

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije uputilo je 9. aprila poziv svojim građanima da ne putuju u Crnu Goru, ukoliko to nije potrebno. Međutim, to upozorenje je danas korigovano.

Naime, MVP Rumunije snizilo je nivo pripravnosti na minimum, ali se građanima Rumunije i dalje preporučuje da budu oprezni kad putuju u Crnu Goru te da izbjegavaju mjesta sa velikim brojem ljudi.

„Uopšteno govoreći, građanima Rumunije se savjetuje oprez na području aerodroma, željezničkih stanica, autobuskih stanica i drugih gužvi u centru gradova, gdje su prijavljene krađe i huliganska djela. Rumunskim građanima se savjetuje da izbjegavaju, kad god je to moguće, područja u kojima se mogu desiti bombaški napadi i protesti (škole, tržni centri, javni trgovi i centar glavnog grada)“, stoji u objavi na sajtu rumunskog MVP.

Podsjetimo, iz MVP Rumunije je ranije rečeno da društveno-političku i bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori u posljednje vrijeme karakteriše porast lažnih prijetnji bombama, u nizu javnih institucija i napada na pojedine službenike (uključujući neka ministarstva, Gradsku skupštinu, vrtiće i škole u nekoliko opština), tj. kao i nastavkom oružanih napada između pojedinih kriminalnih grupa.

Crna Gora nema diplomatskog predstavnika u Rumuniji, a poput većine institucija u državi i naše Ministarstvo vanjskih poslova je u v.d. stanju, a nakon smjene Ranka Krivokapića njime rukovodi odlazeći premijer Dritan Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve