Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Rovčanin, Ćeman, Leković i Stjepović novi poslanici Demokrata

Tako, nakon ovoga, u Klubu poslanika Demokrata biće više od pola poslanika koji nikada ranije nijesu bili u toj funkciji, iako nisu nepoznata lica u političkom životu Crne Gore

Nakon što su potpredsjednici Vlade Aleksa Bečić Momo Koprivica i ministri Dragan Krapović i Vladimir Martinović ispoštovali zakon i podnijeli ostavku na poslaničku funkciju, novi poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore biće Nikola Rovčanin, Albin Ćeman, Momčilo Leković i Duško Stjepović i sa dosadašnjim poslanicima Borisom Bogdanovićem, Zdenkom Popović i Anđelom Vojinović, činiće Klub poslanika Demokrata. Predsjednik Kluba poslanika biće Boris Bogdanović, saopšteno je iz Demokrata.

“Na ovaj način popune upražnjenih poslaničkih mjesta u svom poslaničkom klubu, Demokratska Crna Gora, koja je jedna od najmlađih partija na našoj političkoj sceni i koja je poznata po tome što je donijela mnoge promjene, nastavlja da stvara dobru demokratsku praksu i predvodi reformske procese. Tako, nakon ovoga, u Klubu poslanika Demokrata biće više od pola poslanika koji nikada ranije nijesu bili u toj funkciji, iako nisu nepoznata lica u političkom životu Crne Gore”, kazali su iz Demokrata.

Nikola Rovčanin, diplomirani pravnik, rođen je 13. jula 1984. godine u Pljevljima. Od 21.marta 2021. godine obavlja dužnost Izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore, a za člana Upravnog odbora Privredne komore Crne Gore izabran je u dva saziva (od 2021. godine).

Izabran je i za člana Upravnog odbora Asocijacije menadžera Crne Gore (od 2021.), a za člana Poslovnog kluba Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore od 2023. godine. Obavlja dužnost i člana Upravnog odbora Vaterpolo saveza Crne Gore od 2022. a bio je i odbornik u Skupštini opštine Pljevlja i šef kluba odbornika (2014 – 2021);

Za vrijeme obavljanja dužnosti izvršnog direktora EPCG, kompanija je primila prestižne nagrade u 2021 i 2022 godini i to Prva mjesta po osnovu ostvarenih prihoda, profita, zaštite na radu kao i nagradu za menadžera godine. EPCG je za vrijeme njegovog mandata ostvarila dva istorijska rekorda u profitu: 2021 od 47 miliona eura i 2023 od preko 80 miliona eura.

Političku karijeru započeo je 2010. godine od kada je obavljao niz odgovornih političkih funkcija. Član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore postaje 2017. godine, a za portparola Demokratske Crne Gore izabran je 2019. godine. Oženjen je suprugom Kristinom sa kojom ima kćerku Anastasiju i sina Petra.

dr Albin Ćeman je rođen u Beranama. Osnovnu školu završio je u Vrbici. Srednju medicinsku školu ,,dr Branko Zogović“ završio je u Beranama. Medicinski fakultet završio je u Podgorici, gdje je stekao zvanje doktora medicine. Specijalizant je iz oblasti anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Radni angažman započeo je kao ljekar u Domu zdravlja “dr Nika Labović” Berane, a nastavio u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Potpredsjednik je Demokratske Crne Gore. Bio je prvi predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Petnjica.

Dva puta je biran za odbornika u Skupštini opštine Petnjica. Bio je poslanik u Skupštini Crne Gore 27. saziva i član skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, kao i Odbora za ljudska prava i slobode. Govori engleski jezik. Oženjen je i otac dva sina.

Momčilo Leković je rođen u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne i specijalističke studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Od 2015. do 2019. godine obavljao je profesionalno funkciju pomoćnika direktora Demokratske Crne Gore. Odlukom Predsjedništva, od 8. juna 2019. godine, izabran je za vršioca dužnosti, a od januara 2022. za direktora Demokratske Crne Gore. U decembru 2018. godine, na Drugom kongresu Mladih Demokrata, izabran je za predsjednika Mladih Demokrata na državnom nivou.

Potpredsjednik je OO Demokrata Bar. Član je Glavnog odbora i Predsjedništva Demokrata. 26. juna 2018. godine izabran je za odbornika Demokrata u Skupštini opštine Bar. Trenutno je predsjednik Kluba odbornika barskih Demokrata. Govori engleski jezik.

Duško Stjepović je rođen u Podgorici 1986. godine. Osnovnu školu “Vuko Jovovič” i Gimnaziju “Petar I Petrović Njegoš” završio je u Danilovgradu sa odličnim uspjehom u svim razredima, za šta je nagrađen diplomom Luča. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija iz međunarodnog prava stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Pripravnički staž u trajanju od dvije godine odradio je u advokatskoj kancelariji Ivanović. Jedan je od osnivača Demokratske Crne Gore i član najviših organa Partije. Bio je šef Press centra Demokrata u prvom mandatu. Bio je savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića. Potpredsjednik je Opštine Danilovgrad, a bio je odbornik Demokrata u SO Danilovgrad (2018-2022). Predsjednik je OO Demokrata Danilovgrad. Tečno govori engleski, a razumije i u radu se služi ruskim, italijanskim i španskim jezikom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve