Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Resler: Podrška Hrvatskoj građanskoj inicijativi i Hrvatima u Crnoj Gori

Vuksanović se zahvalio Resleru na interesu za situaciju u Crnoj Gori i za položaj Hrvata u njoj. On je informisao sagovornika o političkom i društvenom stanju hrvatske zajednice nakon izbora

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović imao je susret u Zagrebu s hrvatskim zastupnikom u Evropskom parlamentu Karlom Resslerom, saopštili su iz HGI.

“Neformalni i sadržajni sastanak, u znaku prijateljstva i razumijevanja, iniciran je od strane potpredsjednika Mladih Evropske pučke stranke i zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u EU Parlamentu, a plod je komunikacije koju imaju još od prije”, navodi se u saopštenju.

Vuksanović se zahvalio Resleru na interesu za situaciju u Crnoj Gori i za položaj Hrvata u njoj. On je informisao sagovornika o političkom i društvenom stanju hrvatske zajednice nakon izbora. Oni su detaljno razgovarali i o samom izbornom procesu i manevru sa strane koji je imao cilj da eutanizuje politički život Hrvata neuspjehom HGI – ja na izborima 2020. godine.

“Ipak, Hrvatska građanska inicijativa pokazuje sve vrijeme ozbiljnost, odgovorno političko ponašanje i vitalitet, što joj je dalo prepoznatljivost kao autentičnoj stranci Hrvata koja se bori za prava hrvatske nacionalne manjine, a svojim brojnim aktivnostima, koje nisu koncentrisane samo u kratkom predizbornom vremenu, izgradila je status uvažavanja i partnera službenog Zagreba, a poštovanje i samih političkih suparnika”, kazao je Vuksanović.

Zastupnik Karlo Resler izrazio je puno razumijevanje i podršku rukovodstvu Hrvatske građanske inicijative i iskazao spremnost da svojim zalaganjem u Evropskom parlamentu da puni doprinos u zaštiti hrvatskog identiteta u Crnoj Gori.

“Uvijek sam spreman pomoći predstavnicima hrvatske zajednice i svima koji se zalažu za postajanje Hrvata”, zaključio je Resler.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve