Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Raspad sada!

Kako stvari stoje bliži smo scenariju kada ćemo izjavljivati saučešće povodom upokojenja Vlade, ako je ipak ne reanimiraju da bi nekako ostvarila agendu koju su joj postavile babice iz zapadnih ambasada…

Piše: Milutin L. Cerović

Možda se neko još uvek pita, zašto je izvršna vlast koja je napravljena oko pokreta političkih diletanata “Evropa sada” počela da ispoljava simptome raspadanja baš sada?

Nije bilo lako sastaviti novu, sada prilično uzdrmanu Vladu Crne Gore, jer je u njenom rađanju učestvovalo najmanje tri partijske babice i jedan pop sa bujnom bradom. Tu je po službenoj dužnosti  bio i golobradi, nadobudni politički ginekolog sa hegemonističkim tendencijama iz komšiluka.

Same dileme oko porođaja su izgledale od prilike ovako:

Pop sa velikom bradom je hteo da porođaj Vlade bude bezbolan i to carskim rezom, jer mu ta izvršna vlast i te kako koristi, a golobradi ginekolog iz komšiluka je želeo da porođaj bude prirodnim putem uz asistenciju ”srpskog sveta”.

Babice iz Podgorice su tražile da se obavi epiduralom, jer se očekivao težak i bolan porođaj, što se ispostavilo kao tačno.

Na kraju se uključila i babica iz kabineta predsednika, i zatražila da porođaj nove Vlade Crne Gore pomogne jedan glatko obrijani vojvoda sa sabljom koju je dobio na poklon od poslodavca.

Da sve bude po protokolu, porođaj te “nove vlade” morao je da aminuje jedan “Singapurac” i babica sa simptomatičnim prezimenom iz USA.

I kako to obično biva, tamo gde se na nekom poslu pojavi puno babica, ginekologa i ostalih asistenata iz ambasada i stranih država, tu se rađa puno “Kilavih Radovana”.

A baš ti ”Kilavi Radovani” su sada krivi što se aktuelna crnogorska Vlada nalazi na žestokim iskušenjima.

Pravi razlog za nestabilnost i previranja u toj Vladi su antagonizmi i različiti interesi svih koji su učestvovali u njenom porođaju.

Dakle, jedni interesi su bili evropski, drugi prekookeanski, treći proruski, četvrti i najopasniji interes je velikosrpski, a peti kao dominantni nametnuo se onaj popovski, svetosavski interes. Pojavio se na kraju i šesti najminorniji interes – onaj crnogorski koji  beznadežno traži mesto pod suncem novorođene Vlade.

Realno, nema te politike, tog genija koji može da ukomponuje i zadovolji sve te gore pobrojane i suprostavljene interese.

Ipak, jedan samozvani genije iz komšiluka javio se da rešava probleme novorođene Vlade. Ali ako on na kraju bude rešavao sve ove probleme nastale nakon teških porođajnih muka aktuelne Vlade Crne Gore, neće “umreti” samo ta Vlada, nego i sva “bajka” o “Evropi sada i nikada”, ali i o Crnoj Gori u Evropi.

Kako stvari stoje bliži smo scenariju kada ćemo izjavljivati saučešće povodom upokojenja Vlade, ako je ipak ne reanimiraju da bi nekako ostvarila agendu koju su joj postavile babice iz zapadnih ambasada…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fahro
29.02.2024-08:22 08:22

Sta je tu strasno oni su svjesni bez GOS MILOVICA I MILATOVICA ONI IDU KA SA EKSERIMA U CIPELE -OVI SU ZAVRSILI SVOJU KARIJERU !

Neko tamo
29.02.2024-10:28 10:28

Hahah goodbye picoustijevom projektu PESu a onda svetosavske posrbice odgovarati za sve sto napravile u ove 4 godine jos od litija

Kotoranin
29.02.2024-11:40 11:40

Ovakve bruke još ne vidjoh?
A Nedovićka puna sebe, a Maida
da vi ne pričam, i što će mo sad?
Žao mi je da ispadne da opet sa
Evropom ispadosmo prevaranti.
A ovo su obični amateri i neozbiljni
ljudi da vode državu!
Čista prevara i obmana.

Mnenk
29.02.2024-16:16 16:16

U zemlji čuda kakva je naša, a pogotovu od 30.08.2020.godine, sva poharana i ponižena od Srba,posrbica i SPC, ne zna se božijega kraja. Naime, raspada se PES, pokret koji je najstrašnije prevario ovaj jadni narod i niko još ne pominje skraćenje mandata skupštini i nove parlamentarne izbore. Molim Vas da mi kažete od koga to zavisi i u kakvoj smo zabludi mi obični građani privrženi svojoj državi Crnoj Gori. PES više ne postoji, ima li ko da im to saopšti.