Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin Radičević: Napadi na Tanju Bardić su neprihvatljivi

Ona navodi da su ovakvi slučajevi u potpuno neprihvatljivi i predstavljaju ozbiljno kršenje prava na slobodu izražavanja i bezbjednost pojedinaca.

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin Radičević osudila je govor mržnje i prijetnje upućene preko društvene mreže menadžerki opštine Bar Tanji Bardić.

,,Želimo da izrazimo našu duboku zabrinutost zbog nedavnih prijetnji koje su upućene na društvenoj mreži potpredsjednici Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore i menadžerki opštine Bar Tanji Bardić. Govor mržnje je i dalje veoma izražena pojava, koja u potpunosti otežava proces unapređenja položaja žena u politici u Crnoj Gori”, istakla je Raščanin Radičević.

Ona navodi da su ovakvi slučajevi u potpuno neprihvatljivi i predstavljaju ozbiljno kršenje prava na slobodu izražavanja i bezbjednost pojedinaca.

,,Svako ima pravo na svoje mišljenje i slobodu izražavanja, ali to ne smije uključivati govor mržnje,prijetnje, nasilje ili zastrašivanje jer svi smo odgovorni za svoje postupke na internetu i trebamo biti svjesni da naša riječ može imati stvarne posljedice“, navodi predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata.

Govor mržnje i nasilje nad ženama u politici, po njenim riječima, mogu “obeshrabriti” žene da se politički aktiviraju, da se kandiduju i osvoje političku poziciju.

“Na taj način može se potpuno uzdrmati temeljna vrijednost demokratskog procesa,zato je neophodna hitna reakcija nadležnih institucija,da ozbiljno shvate ove prijetnje i preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se identifikovali počinioci”, zaključuje Raščanin Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve