Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Rakočević: Pokušaj opasnog podmetanja Đukanoviću i DPS-u institucije moraju sankcionisati

Prema njegovim riječima, nakon objavljivanja istine i činjenica povodom prepiske kriminalnih struktura na Sky aplikaciji i jasnog razobličavanja podmetanja na račun predsjednika Đukanovića, postavlja se pitanje odgovornosti onih koji su plasirali tešku i opasnu obmanu

Naslušali smo se 25 godina raznih podmetanja i pokušaja kreiranja afera na račun Đukanovića i DPS-a. Zajedničko svim tim klevetanjima je bilo to što su plasirana uvijek, po pravilu, pred određena politička dešavanja koja su ključno determinisala pravac kretanja naše države i društva. Cilj je uvijek bio isti: da Crna Gora ne krene putem vlastitog nacionalnog interesa, stabilnosti i evropske perspektive. Upravo tome služi i aktuelni, jalovi pokušaj diskreditacije Đukanovića i DPS-a, saopštio je Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Prema njegovim riječima, nakon objavljivanja istine i činjenica povodom prepiske kriminalnih struktura na Sky aplikaciji i jasnog razobličavanja podmetanja na račun predsjednika Đukanovića, postavlja se pitanje odgovornosti onih koji su plasirali tešku i opasnu obmanu.

“Ona je moralna ali i krivična, jer je “neko” imao za cilj da falsifikatima kompromituje DPS, i da se nakon odličnog rezultata na parlamentarnim izborima ugrozi relevantnost naše stranke, a sve zbog straha da se, bez sumnje državotvorna i evropska partija, zbog nezaobilazne relevantnosti nakon izbora, uključi u proces formiranja Vlade”, ocijenio je Rakočević.

Takođe, kako je dodao, nekada nezavisni medij Vijesti, sada se koristi kao lansirna platforma za saopštavanje očiglednih obmana na koje se, u cilju daljeg spinovanja, iako svjesni da su u pitanju monstruozna klevetanja, naslanjaju oni politički subjekti ili pojedinci iz stranaka, koji ne žele stabilnu, reformsku i evropsku perspektivu Crne Gore.

“Kako drugačije objasniti potrebu da se tendenciozno obmanjuje javnost i pokušavaju diskreditovati Đukanović i DPS, u trenutku kada se odlučuje kojim putem Crna Gora da krene nakon tri godine propadanja i služenja tuđim interesima”, ističe Rakočević.

Kako je naveo, ostaje da se vidi kako će reagovati nadležni organi i kako će se ova veoma opasna praksa upravljanja političkom scenom Crne Gore, na osnovu falsifikovanja i kreiranja lažnih afera, zaustaviti. Najmanje što se može očekivati je izvinjenje pojedinih aktera ove političke lakrdije.

“U suprotnom nadamo se da će nakon ovog malicioznog ugrožavanje časti i ugleda pravosuđe imati priliku da procesuira i sankcioniše one koji su lažima pokušali da grade svoje političke pozicije i lične interese”, rekao je on.

Naglašava da, bez jasne odgovornosti pred zakonom za one koji su željeli da na silu kreiraju poredak na političkoj sceni Crne Gore, lansiranjem afere i izricanjem opasnih, neutemeljenih tvrdnji, u formi najgorih kleveta i uvreda – naša država će ostati poligon za najpodlije basčašće.

“Sada kad je i ova obmana adaktirana, a afera propala, svi politički ali i medijski akteri u Crnoj Gori moraju odgovorno početi da osmišljavaju modele za stabilnu, reformsku i evroatlansku perspektivu države i građana”, zaključio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirko
04.07.2023-22:24 22:24

Sada su izmislili novu aferu a rade neke sasvim druge stvari. Odvracaju narodu pažnju.

COL
05.07.2023-08:41 08:41

Odabvno pročitana matrica: Prvo plavi nezavisni tabloid izbači kosku, a onda psine navale da je glođu, kad psine vide da je koska bila bez mesa, onda im plavi nezavisni tabloid izbači drugu kosku i tako do u nedogled. Osvane vijest sa falsifikatima i lažavinama, nadovežu se kolumnisti istog tabloida, sa mudroserinama iz gužnjeg mozga, onda se u tv emisiju dovedu već prepoznati lovci na grantove i fotelje da dok je koska friška je glođu zajedno sa anticrnogorskim partijama, to traje najviše neđelju dana dok se koska ne usmrdi, a onda stiže druga. Simbioza između plavog reketaškog nezavisnog tabloida i anticrnogorskih… Pročitaj više »

Tara
05.07.2023-11:52 11:52

Ako se nekom namjerno podmetne…manipulacijom..lazima..stim da nekog naruze …osrame..je tesko krivicno djelo…jos ako to politicari rade..oni moraju pod Hitno napustiti drzavni posao..Sudije moraju da reaguju..i da se drze zakona..a ne prijateljstava..i kumova…