Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Ne razumijem razloge zadržavanja Vuksanović-Stanković na beogradskom aerodromu

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je upoznat sa situacijom u kojoj se našla poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković, te da mu nijesu jasni razlozi zadržavanja

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović kazao je da je upoznat sa situacijom u kojoj se našla poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković, te da mu nijesu jasni razlozi zadržavanja.

“Ja sam upoznat sa tom situacijom. Nas je ona kontaktirala i saopštila da ima neprijatnosti i naša ambasada u Beogradu je kontaktirala nadležne organe Srbije i poslanica Vuksanović-Stanković je puštena da uhvati let za Podgoricu”, kazao je on i dodao da je upoznat sa razlozima zadržavanja, ali da o njima ne bi govorio jer je upoznat manje-više neformalno.

Ipak kaže:

“Zaista ne razumijem razloge zadržavanja poslanice Vuksanović- Stanković na aerodromu Nikola Tesla i to dva puta u sedam dana. Svakako, kako za nju, tako i za bilo kog drugog poslanika ili bilo kog drugog državljanina u bilo kojoj drugoj zemlji naše ambasade biće tu da pomognu da se izađe iz toga problema”, kazao je on.

O Jovanoviću: Slučaj će uskoro biti riješen

On je komentarisao i slučaj hapšenja crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na Kosovu.

“Da, naša ambasada je uključena u slučaj gospodina Rista Jovanovića. Ona pruža svu moguću konzularnu pomoć u okviru svojih nadležnosti i u okviru konzularnog prava i ja vjerujem da će uskoro taj slučaj biti riješen”, kazao je Radulović i ocijenio da je ovaj slučaj ipak izašao iz oblasti konzularnih aktivnosti i dobio političke elemente.

“Ovakvi slučajevi se dešavaju na dnevnoj osnovi svuda u svijetu. Zamolio bih crnogorsku javnost i političare da ne stavljaju ovaj slučaj tamo gdje mu nije mjesto. Što se kaucije tiče, ja ne znam kako mi kao država možemo da pomognemo”, kazao je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ko treba da zna?
05.07.2021-21:18 21:18

Djabe se ljutit, ono ne zna šta treba da radi.
Poslanik i bivski predsjednicki kandidat je sistematski maltretiran na granicnom prelazu.
Tako to rade Rusi i srbi.za osvetu.
Istina je da malo peče ali samo dok vas neprocitasmo