Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović – Cuc: Dešavanja u Moldaviji nemaju veze sa institucijama i politikom države Crne Gore

Na sastanku Radulovića i Cuca je ispoljeno žaljenje sto su crnogorski bokseri onemogućeni da učestvuju na tamošnjem turniru

Dešavanja u Moldaviji nisu povezana sa zvaničnim institucijama Crne Gore i njenom politikom, što će moldavske vlasti komunicirati i prema ostalim NATO partnerima – kazao je državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Moldavije Vladimir Cuc.

On je danas imao sastanak sa savjetnikom predsjednika Vlade u tehničkom mandatu za vanjsku politiku Đorđem Radulovićem povodom nedavne izjave predsjednice Moldavije Maje Sandu da Kremlj namjerava da destabilizuje situaciju u toj državi i preduzme subverzivna dejstva protestom.

Podsjećamo, ona je tada istakla da se došlo do saznanja se za realizaciju plana Moskve u Moldaviji planira angažovanje državljana Rusije, Bjelorusije, Srbije i Crne Gore.

Na sastanku Radulovića i Cuca je, kako je navedeno iz Vlade, ispoljeno i žaljenje sto su zbog specifične i izazovne političke situacije u Moldaviji, koja je uslovila povećan stepen opreza i sigurnosnih procedura na graničnim prelazima, crnogorski bokseri onemogućeni da učestvuju na tamošnjem turniru.

– Potvrđeni su dobri i prijateljski odnosi dvije zemlje i dogovoren nastavak saradnje i razmjene informacija, u obostranom interesu – kazali su iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve