Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radončić: Vladimir Putin se ponaša kao zločinac Ratko Mladić

,,Vojno udarajući na sve tačke u Ukrajini, ne praveći razliku između civila i vojnika, i kršeći sve konvencije i zakona o ratovanju, Vladimir Putin se ponaša kao ratni zločinac general Mladić u Bosni i Hercegovini''

Crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić, izjavio je u intervjuu za TV Sarajevo, da se Vladimir Putin ponaša u Ukrajini kao ratni zločinac general Ratko Mladić tokom rata u BiH.

”Vojno udarajući na sve tačke u Ukrajini, ne praveći razliku između civila i vojnika, i kršeći sve konvencije i zakona o ratovanju, Vladimir Putin se ponaša kao ratni zločinac general Mladić u Bosni i Hercegovini. Sjetimo se samo kako je general Mladić govorio svojim vojnicima dok su granatirali civile:’Razvucite im pamet’’, kazao je Radončić.

Takođe je izjavio da će Ukrajinci iz ovog rata izaći kao pobjednici.

Na pitanje novinarke zašto su Evropska Unija i NATO dozvolili da u ovakvu situaciju dođu Ukrajina i države zapadnog Balkan, Radončić je objasnio da je suština u tome što je sa Sjedinjenim Američkim Državama upravljali Donald Tramp i sa Njemačkom Angela Merkel.

„Donald Tramp je bio obična Putinova marioneta, njegov poslušnik, a kako se može čuti u SAD i ruski agent, dok je Angela Merkel na kraju pokazala pravo lice: ljudi koji je okruživali radili su u interesu Rusije, posebno zbog Sjevernog toka 2, a ona se od Vučića oprostila šaljući mu poljupce”, rekao je Radončić.

No, dolaskom Bajdena i kancelara Šolca, koji je i po cijenu velikih ekonomskih gubitaka za Njemačku rekao Putinu „Njet“, stvari se mijenjaju i Rusija dobija pravi odgovor.

Na kraju intervjua Radončić je, povodom Dana nezavisnosti BiH, odgovorio da je „Crna Gora veliki i odani prijatelj Bosne i Hercegovine“, te da ujedinjuje i to što se u ovom trenutku obije države nalaze na udaru Rusije i Srbije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Borivoje
02.03.2022-06:51 06:51

Zločinac jednako zločincu.
Isti su i hvala velikom novinaru na ovo podsjećanje.

rudi
03.03.2022-11:26 11:26

Gospodine Radoncicu zasto ne nazovete sve svojim imenom jer je Mladic harao po Bosni ali njegovi poslodavcu su bili u Beogradu na celu sa Slobodanom pa cak i Karadzic je bio njegov sluga a to su i danas ovi silni srboljubii nije ni cudo da i mutivode koji se nadaju da ce oni nesto uloviti u mutnim vodama prosrpske politike.