Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Radončić: Đukanović je lav koji posmatra hijene, uključiće se kad procijeni da treba

"Mandatar buduće vlade Zdravko Krivokapić je pukovnik bez vojske. On je na to mjesto došao dekretom Amfilohija Radovića. Sa druge strane imamo lidere DF-a koji imaju glasače iza sebe. Ne može čovjek koji je bez vojske i bez glasača da se stavlja ispred lidera DF-a. Ja se apsolutno ne slažem sa njihovom idejom ali oni su za nju krvarili i sad treba da na čelno mjesto dođe čovjek samo zato što ga je gurao Amfilohije i antiratni profiter Miodrag Miško Perović, suvalsnik Vijesti"

Novinar i publicista Šeki Radončić kazao je gostujući na regionalnoj TV Al Jazeera Balkans da je mandatar buduće Vlade Zdravko Krivokapić “pukovnik bez vojske” i politički nepismen čovjek. Govoreći o poziciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kazao je da je on “kao lav koji gleda hijene kako čereče plijen” i da će se uključiti kad ocjeni da je za to došlo vrijeme.

“Amfilohije bi i prođe, i sada će o njegovom djelu govoriti teolozi, hroničari i istraživači. U nedjelju je sahranjen politički lider koalicije koja je pobjedila na izborima. Ne bi me čudilo da dođe do raskola u toj neprincipijelnoj koaliciji gdje svako gleda da prevari svakoga”, kazao je Radončić na početku gostovanja u emisiji “Kontekst” na TV Al Jazeera Balkans.

Govoreći o budućem mandataru Krivokapiću istakao je:

“Mandatar buduće vlade Zdravko Krivokapić je pukovnik bez vojske. On je na to mjesto došao dekretom Amfilohija Radovića. Sa druge strane imamo lidere DF-a koji imaju glasače iza sebe. Ne može čovjek koji je bez vojske i bez glasača da se stavlja ispred lidera DF-a. Ja se apsolutno ne slažem sa njihovom idejom ali oni su za nju krvarili i sad treba da na čelno mjesto dođe čovjek samo zato što ga gura Amfilohije i antiratni profiter Miodrag Miško Perović, suvlasnik Vijesti”, rekao je Radončić dodajući da je Krivokapić “potpuno politički nepismen čovjek koji ne zna što je država”.

Ističe da će se konstituenti ekspertske vlade “tući između sebe”.

“Sada će se tući velikosrpski blok što smo vidjeli po posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je došao u Crnu Goru da obilježi teritoriju kao da je došao u Šumadiju, ali i da crkvenim velikodostojnicima stavi do znanja da je on glavna faca”, navodi Radončić.

Govoreći o tome zašto nije održao govor na Amfilohijevoj sahrani,  kazao je da je “crkva uzvratila i da nije dozvolila Vučiću da ulazi u njihov politički atar”.

“Vučić je posjetio koga je trebao da posjeti – Šeljeljevog vojvodu Andriju Mandića, Srpsku kuću, prosrpski i proruski medij Vijesti i njegovog direktora Željka Ivanovića čime je ogradio svoj prostor. Pokušao je da uđe u crkveni prostor ali mu to crkva nije dozvolila. To govori da će se tuča ko će ući u vladu nastaviti”, rekao Radončić.

Govoreći o poziciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića rekao je:

“Đukanović se u ovom trenutku ponaša kao lav koji posmatra hijene koji čereče plijen, odnosno Crnu Goru. I on će se uključiti onog trenutka kad on procijeni da treba i kad sve postane očigledno, jer Crna Gora mora ići tračnicama koje je postavio Đukanović sa svojim koalicionim partnerima”, ističe Radončić.

Na pitanje zašto se ne bi dala šansa drugoj vlasti, Radončić je kazao da im ne vjeruje.

“Od Đukanovićeve vlasti ja sam bio osuđen na dva mjeseca zatvora i 175.000 tadašnjih maraka globe jer sam pisao kako su tadašnji generali JNA pljačkali Dubrovnik. Međutim, ima nešto što je iznad Đukanovića i mene, a to je Crna Gora. Đukanović je stožer i garant Crne Gore dok se ona stvarno ne transformiše u jednu demokratsku državu. Nije vlast pala zbog korupcije, već isto kao Titova Jugoslavija srušio je velikosrpski i ruski nacionalizam. Ja nemam razloga da veličam Đukanovića, ali između zaostavštine Amfilohija Radovića koji je bio predmet istraživanja Haškog tribunala zbog ratnog huškanja i politike suverene demokratske multinacionlne Crne Gore, ja biram ovo drugo”, poručio je Radončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Alta
03.11.2020-16:19 16:19

Lav je Lav !

Niksic
04.11.2020-00:17 00:17

Odlican tekst

Mikajlo
04.11.2020-23:39 23:39

Siptari,muslimani,bokeljui-hrvati,egipcani,askalije i crnogorci i svi zajedno niste uspeli da dobacite do 41 poslanika.Pa o cemu onda pricate.

Ljuta
07.11.2020-18:42 18:42

Hahaha….