Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Radnička partija: Vrijeme je majstorsko rešeto i svakoga će postaviti onamo gdje mu je mjesto

Nakon izjave lidera demokratske partije socijalista, da formiranje manjinske Vlade znači i povratak DPS na državno-politički relevantnu poziciju, kažu da ono što je građanima već od početka jasno, polako postaje jasno aparatčicima URE i SNP-a

Ukoliko dođe do formiranja najavljene manjinske Vlade, vicepremijer, koji pretenduje da bude premijer Crne Gore Dritan Abazović, siguruno će u jednom uspjeti, a to je da se mafijaška partija DPS- koja je Crnu Goru odvela u sunovrat, opet vrati i odlučuje o sudbini građana Crne Gore. To u današnjem saopštenju jasno potvrdio bivši premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović. On je istakao da je manjinska Vlada prelazno rješenje do održavanja parlamentarnih izbora kada će se DPS- vratiti na velika vrata u poziciji ,,stožera proevropske politike Crne Gore”, saopšteno je iz radničke partije.

Kako su saopštili, krajnje je licemjerno od strane predsjednika GP Ura koji je u predizbornoj kampanji saopštavao da neće imati bilo kakav vid saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ni kroz manjinsku podršku, ni kroz neki konkretan koalicioni aranžman, da sada prekraja izbornu volju građana i ulazi u dogovore sa bivšom vlašću koja je 30 godina učestvovala u stvaranju države koja je bila pogodno tlo za razvoj raznoraznih vidova kriminala, u kojoj su čelnici partije i režimski poslušnici u institucijama Crne Gore učestvovali.

“Đukanović tvrdi se mladi ne mire sa zatečenim stanjem već žele promjenu i unaprijeđenje, ne obazirući se na činjenicu da je najveći broj mladih ljudi napustio Crnu Goru upravo tokom vladavine DPS, zbog izuzetno niskih primanja, nemogućnosti pronalaska posla nakon završenih studija. Oni koji ulaze u manjinsku vladu trebalo bi dobro da razmisle, da li je bitnija fotelja ili izboirna volja građana”, piše u saopštenju.

Iz Radničke partije su kazali da, nakon izjave lidera demokratske partije socijalista, da formiranje manjinske Vlade znači i povratak DPS na državno-politički relevantnu poziciju, ono što je građanima već od početka jasno, polako postaje jasno aparatčicima URE i SNP-a.

“Dobro se sjećamo da su poslanici koalicije Crno na Bijelo vrlo često u svojim obraćanjima spominjali odbranu fotelja, pa se pitamo sada ko brani fotelje? Vi, koji sa DPS-om planirate formiranje nove parlamentarne većine i nove, manjinske vlade bježeći od izbora ili oni koji žele nove izbore u želji da ni po koju cijenu ne dođe do prekrajanja izborne volje građana!?”, navode u saopštenju.

Iz Radničke partije zaključuju kako je “vrijeme da majstorsko rešeto, i da će svakoga postaviti onamo gdje mu je mjesto”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve