Socijalistička narodna partija smatra da se građanima više ne smiju servirati prazne priče, već da se moraju kreirati jasne politike i preduzeti mjere čiji bi cilj bio smanjenje nezaposlenosti i sprečavanje negativnih pojava sa kojima se suočava naša ekonomija, saopštila je analitičarka u Medijskom centru SNP Marija Radinović.

Maarija Radinović

Radinović je upozorila na posljednje podatke o nezaposlenosti koji kažu da je registrovano 35.806 nezaposlenih.

“Uprkos uvjeravanjima vlasti da je naša ekonomija u stalnom rastu, ovaj podatak govori o sve većim problemima sa kojima se suočava „crnogorski ekonomski tigar“. Naime, nije tajna da u Crnoj Gori plate i penzije godinama unazad ostaju na istom nivou, da je minimalna zarada i dalje najniža u regionu, da je prisutan egzodus mladih iz zemlje koji u inostranstvu pronalaze poslove i stvaraju osnovne uslove za život, da je javni dug iz godine u godinu sve viši, te da je potrošačka korpa sve skuplja”, navodi se u saopštenju.

Ona dodaje da ovim parametrima treba dodati i najnoviji rast nezaposlenosti, “čime se još jednom demantuju sve slavodobitne tvrdnje vlasti o ispravnosti njene ekonomske politike”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve