Umjesto da generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu, Vesna Miranović razmišlja o načinima na koje se mogu povećati zarade zdravstvenih radnika i poboljšati njihovi životni uslovi, kroz dodjelu stanova ili barem olakšavanje obezbjeđenja istih, što je glavni problem, ona želi da silom zadrži mlade ljude u zemlji koja najmanje brine upravo o njima, kazala je Marija Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP-a.

Marija Radinović

-Pritom, našla je za shodno da ustvrdi da je to i “moralna odgovornost“ onih koje je država finansirala tokom studija. Bilo bi dobro da Miranović i oni koji imaju slično mišljenje pozovu na moralnu odgovornost i sve one funkcionere i “zaslužne građane“ koji su od države dobili stanove, stambene kredite i još ko zna kakve vrste pomoći i privilegija za koje crnogorski građani ne znaju. Kada bi svako od njih vratio državi ono što im je višak i što im nije potrebno, naši zdravstveni radnici bi mogli da žive dostojanstven i kvalitetan život u Crnoj Gori i ne bi razmišljali o napuštanju domovine”, kazala je Radinović.

Kako je is-takla, na činjenicu da se ovakvim inicijativama krše osnovna ljudska prava i slobode garantovana kako Ustavom Crne Gore, tako i međunarodnim dokumentima čija smo potpisnica, ne treba ni ukazivati.

“Sloboda kretanja radnika takođe je jedan temelja na kojima počiva EU, kojoj želimo da pristupimo. Nadali smo se da čelnici državnih institucija znaju barem toliko, ali smo se prevarili. Dakle, poruka vlastodršcima: ne vraćajte naše mlade ljude u 19. vijek, nego im stvorite neophodne uslove za život i rad. Stimulišite ih da ostanu ovdje i da svoje znanje iskoriste u prave svrhe. To je posebno potrebno budućim zdravstvenim radnicima, koji će voditi računa o zdravlju nacije. Ostavite se totalitarnih metoda i radite ono za šta vas građani plaćaju”, poručila je Radinović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve