Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

PzP: Premijer i ministri obmanjuju, kako je ministar Mickey kupio dva aviona bez budžeta tako platite premije poljoprivednicima

Ako se bez usvajanja budžeta za 2021. ne mogu vršiti plaćanja, premije, subvencije, nabavke, kako je onda ministar Mickej Spajić kupio dva aviona (bez motora) za 21 milion USD, kako je isti ministar uplatio 4 plus 15 miliona eura osnovačkog uloga za To Montenegro. Nijedan od tih troškova nije bio predviđen Zakonom o budžetu za 2020

Iz Pokreta za promjene poručuju da premijer i ministri obmanjuju javnost.

“Kako je ministar Mickej kupio dva aviona bez budžeta, tako platite premije poljoprivrednim proizvođačima i kupite ljekove i opremu, gorivo za policiju.

Apsolutna je neistina ili apsolutno neznanje, a najprije zla namjera premijera i ministara koji preko medija svojih vladara iz sjenke, danima obmanjuju javnost da se bez usvojenog Prijedloga zakona budžeta ne mogu vršiti plaćanja iz budžeta. Umjesto da se pokriju ušima i traže oprost od parlamenta i građana Crne Gore zbog kršenja organskog zakona i neovlašćenog prelaska na privremeno finansiranje, premijer i ministri obmanjuju javnost i iznose neistine.

Ako se bez usvajanja budžeta za 2021. ne mogu vršiti plaćanja, premije, subvencije, nabavke, kako je onda ministar Mickej Spajić kupio dva aviona (bez motora) za 21 milion USD, kako je isti ministar uplatio 4 plus 15 miliona eura osnovačkog uloga za To Montenegro. Nijedan od tih troškova nije bio predviđen Zakonom o budžetu za 2020.

Zato poljoprivrednici neka svoje pare traže od ministra, koji ne želi da im uplati kako bi vršio neustavni politički pritisak na parlament da usvojimo najgori budžet u istoriji. Budžet kontinuiteta pogubne neoliberalne ekonomije Đukanovića i Vukotića”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve