Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Protest u Beranama: Stari popisivači traže da im se objasni zašto nijesu na rang listi

Smatraju da je popisna komisija na osnovu ovoga morala je da primi određen broj kandidata, njih 60, po političkom ključu iz opozicionih partija

Na poslednjoj rang listi za izbor popisivača učinjena je diskriminacija i izabrani su kandidati koji su u radnom odnosu, te više lica iz jednog domaćinstva i ostali razlozi, kazao je dio izabranih popisivača iz Berana u prethodnom popisu .

Oni su zbog toga što nijesu izabrani u novom postupku održali protest.

“Obraćamo se građanima Berana i Crne Gore, predsjedniku države Jakovu Milatoviću, premijeru Milojku Spajiću, predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, zamjeniku premijera Aleksi Bečiću, gradonačelniku Vuku Todoroviću i popisnoj opštinskoj komisiji. Nas 60 regularno izabranih popisivača u prethodnom popisu uklonjeni smo u novom uz obrazloženje da se radi “po principu pariteta”, odnosno političke konotacije”, ističu učesnici protesta.

Smatraju da je popisna komisija na osnovu ovoga morala je da primi određen broj kandidata, njih 60, po političkom ključu iz opozicionih partija.

“Mi odgovorno tvrdimo da je bilo popisivača iz redova opozicije i u prethodnom krugu. Ističemo radi šire javnosti da je na poslednjoj rang listi učinjena diskriminacija i da su izabrani kandidati koji su u radnom odnosu, više lica iz jednog domaćinstva i ostali razlozi. Mi zahtijevamov da nam odgovorite uz obrazloženje po kojim kriterijumima su izabrani novi kandidati a zašto su stari eliminisani i koje uslove oni ispunjavaju a mi ne”, kazali su učesnici protesta.

Zahtjev su potpisali Miloš Pavić, Ljiljana Damjanović, Jelena Vuković, Dragana Vučetić, Miljan Supić, Katarina Tomović, Danijela Cimbaljević, Jovana Kastratović, Aleksandra Mališić, Dimitrije Popović, Zoran Jašović, Juliana Pešić, Tatjana Raičević, Andrija Stojanović i Dijana Labović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve