Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Preporuke nijesu ispoštovane: Dešavanjima u Andrijevici baviće se Vlada

Zbog višemjesečnih prekida sjednice SO Andrijevica MJU je obavio nadzor, te je u Nalazu upravnog nadzora od 5. septembra dalo prpeoruku Đukiću da hitno obezbijedi idržavanje sjednice Skupštine Andrijevica

Nakon što predsjednik Skupštine opštine Andrijevica Mladen Đukić i odbornici nisu ispoštovali preporuke Nalaza upravnog nadzora Ministarstvo javne uprave će o stanju u lokalnom parlamentu Andrijevice obavijestiti Vladu Crne Gore. To se navodi u dokumentima MJU u koje je CdM imao uvid.

3. oktobra ove godine propao je i posljednji pokušaj za smjenu predsjednika Opštine Andrijevica Željka Ćulafića jer je tu sjednicu, kao i prethodnih šest, prekinula grupa građana.

Zbog višemjesečnih prekida sjednice SO Andrijevica MJU je obavio nadzor, te je u Nalazu upravnog nadzora od 5. septembra dalo prpeoruku Đukiću da hitno obezbijedi idržavanje sjednice Skupštine Andrijevica. Tada su upozoreni kako Đukić tako i sve odbornici andrijevičkog patlamenta da su dužni da postupaju zakonito u granicama ovlašćenja.

MJU je u nalazu u koji je CdM imao uvid, konsatovao da Skupština opštine Andrijevica nije postupila u skladu sa preporukom datom u Nalazu upravnog nadzora od 5. septembra, odnosno nije održala sjednicu SO.

„Uzimajući u obzir sve navedene činjenice u vezi sa održavanjem sjednice SO Andrijevica započete 15. jula ove godine, kao i postupanjem u vezi sa predlogom za razrješenje Predsjednika opštine Andrijevuca MJU daje preporuku predsjedniuku SO da hitno obezbijedi održavanje sjednice lokalnog parlamenta o čemu će odmah obavijestiti MJU, najkasnije do 6. oktobra“, to se navodi Nalazu nastavljenog upravnog nadzora od 25. septembra.

Zaključak tog nalaza je da ukoliko sjednica SO Andrijevice ne bude održana saglasno datim preporukama MJU će obavijestiti Vladu Crne Gore o stanju u toj opštini.

Kako je i 3. oktobra sjednica prekinuta na osnovu Nalazu MJU o (ne)funkcionsanju SO Andrijevica biće obaviještena Vlada.

Inicijativu za smjenu Ćulafića odbornici DPS podnijeli su sa jednim odbornikom DF-a.

Vlast u Andrijevici na klimavim nogama je od avgusta 2020. godine jer je nova većina imala samo jednog odbornika više.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve