Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjedništvo AŽ DPS: Nadležni da zaštite Purliju od protivpravnih radnji direktora Regionalnog vodovoda

Na ovakvo njegovo besprizorno postupanje i nezakonito ponašanje reagovao je čak i Odbor direktora Regionalnog vodovoda. Međutim, Đuraškovića ni to ne sprječava da i dalje istrajava na kršenju zakona i ustavnih prava gđe Purlije, valjda jer mu je prioritet da bude poslušni partijski vojnik

Da se nastavljaju nezapamćeni obračuni po političkoj osnovi, dokazuje i slučaj u Regionalnom vodovodu čiji je vinovnik Josip Đurašković, izvršni dirketor Društva, a ekspertski kadar Demokrata. Meta brutalnog revanšizma, praćenog zloupotrebom položaja i povredom ljudskih prava, s posebnim osvrtom na radna prava, jeste gđa Nikica Purlija, kojoj je izvršni direktor, zbog neosnivanih i lažnih optužbi izrekao mjeru “udaljenja s radnog mjesta”, pri čemu taj institut ni sam zakon ne poznaje, saopštilo je predsjedništvo Alijanse žena DPS Crne Gore.

“Na ovakvo njegovo besprizorno postupanje i nezakonito ponašanje reagovao je čak i Odbor direktora Regionalnog vodovoda. Međutim, Đuraškovića ni to ne sprječava da i dalje istrajava na kršenju zakona i ustavnih prava gđe Purlije, valjda jer mu je prioritet da bude poslušni partijski vojnik”, poručuju u saopštenju.

Kako ističu, budući da je ženi, koja je pri tome i majka troje djece, kako kažu, nezakonitim aktom izrečen prestanak radnog odnosa, čime je i uskraćena za zaradu, što dodatno ugrožava egzistenciju njene porodice, iz Alijanse žena DPS-a pozivaju nadležne organe na hitnu reakciju u konkretnom slučaju koja mora biti ispraćena zaštitom najboljeg interesa žene koja je izložena neviđenom pritisku koji je uslovljen zloupotrebom iz partijskih interesa.

“U krajnjem, pozivamo nadležnu ministarku Anu Novaković Đurović da preduzme sve radnje za koje je nadležna kako bi se gospođa Purlija što prije vratila na posao, ali i da zakonski procesuira onoga koji je radio suprotno zakonima i Ustavu ove zemlje, ali i suprotno onome što propisuje Međunarodna konvencija o ljudskim pravima. Duboko vjerujemo da će ministarka biti na strani žene koja je izložena hajci, zlostavljanju i iživljavanju, koje su posljedica protivpravnih akata Đuraškovića koji su donešeni u odnosu na gospođu Purliju”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cipelić
14.06.2022-15:10 15:10

Ne stoji samo Cipelić iza ovog otkaza. To je ekipa koja je jako dobro uigrana i koja zbog svog licno nezadovoljstva prema kolegama koji su bili i ostali na funkcijama jer ih Cipelić nije mogao pomjeriti zbog svoje strucnosti, i zbog ljubomore rovare i napadaju te kolege. Nasli su se Cipeliću na usluzi zarad svog licnog interesa i spremni su na iznosenje i fingiranje stvari samo da bi dosli do svog cilja, blacenja kolega… Aco, Vladimir, Snezana i par gmizavaca koji čuče iza njih…