Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Pozivamo nadležne da reaguju zbog nasilničkog čina u Šavniku; Mandić: Ja za to od Vas saznajem

Nastavljena sjednica koja je odložena prošle sedmice

Skupština Crne Gore danas nastavlja zasijedanje, nakon što je sjednica u srijedu odgođena zbog krize u vladi zbog izbora vršioca dužnosti direktora policije, a kada je prekinuta na zahtjev Demokrata.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je, nakon zahtjeva Demokrata, naveo da će izaći u susret i prekinuti sjednicu.

Odlukom Vlade vršilac dužnosti direktora Uprave policije je Aleksandar Radović.

Tok sjednice:

Poslanik DPS-a Oskar Huter je rekao da je nedopustivo da teme o kojima se trebalo raspravljati prošle nedjelje nemaju nikakve veze sa optužbama i krivičnim prijavama kojima su se čaščavali u sitnim satima članovi, kako kaže, tromesječno oročene Vlade.

“Prompta reakcija opozicije, u prvom redu DPS-a, je imala svoje dejstvo. Nedopustivo je da kad god zapne u ovoj parlamentarnoj većini i kada se ispriječi neka politička trgovina ovaj parlament trpi. Trpe građani Crne Gore. Teme koje su trebale biti diskutovane prošle nedelje nemaju ama baš nikakve veze sa optužbama i krivičnim prijavama kojim su se čašćavali u sitnim satima sada već tromjesečno oročene Vlade”, kazao je Oskar Huter.

Poslanik DPS-a Dušan Raičević govoreći o Predlogu zakona o upravljanju otpadom kaže da je zabrinjavajuće da se otpad sakuplja na dvije sanitarne deponije kao i da svijest o primarnoj selekciji otpada nije razvijeda.

“Procenti reciklaže su iz godine u godinu niži”, rekao je Raičević.

Sonja Milatović iz DPS-a govorila je o tome kako je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević podnio niz prijava protiv opozicionih poslanika, ali i odbornika u tom gradu, zbog ‘ugrožavanja sigurnosti’.

“Čini se da mu nijesu smetali kritički stavovi poslanika DPS-a, jer je podnosio prijave i protiv novinara i NVO aktivista. Sve to govori da se u Crnoj Gori žele zastrašiti opozicionari i ugušiti opoziciona riječ. Međutim, ono što jasno želim poručiti, da mi nijesmo ‘hakovani’ i da stojimo iza svake svoje izgovorene riječi”, naglasila je ona.

Dodala je i kako je kod Kovačevića u pitanju politički kukavičluk.

Na to je odgovorio predsjednik Skupštine Andrija Mandić, koji je kazao kako je Kovačević “dobri i čestiti čovjek”.

“On je veliki političar, kojim će se ponositi Crna Gora i njegov narod. Vi ste protiv mene podnijeli čitav niz prijava, a ja to nijesam komentarisao. Pretpostavljam da će se tužilaštvo izjasniti o njegovim prijavama”, naglasio je Mandić.

Poslanik DPS-a Danijel Živković govoreći o situaciji u Šavniku o kojoj je pisao naš portal, kaže da se radi o nasilničkom aktu i činu gdje treba primijeniti scenario kao u Andrijevici gdje nije moguće održavati sjednice Skupštine.

“Pozivan nadležne i državne institucije da reaguju jer ćemo u Šavniku imati problem. Shodno onome što je naloženo od strane Vlade ćemo ispoštovati jer je gore kompleksna politička situacija, Vi ste u obavezi ka predsjednik parlamenta da upozorite Vaše pristalice da ne kršite zakon i u koliko to ne uradite nemojte imati dilemu da ćemo to riješiti bez problema”, rekao je Živković.

Mandić je pozvao sve da poštuju Ustav i zakon.

“O ovome sam obaviješten upravo od Vas”, rekao je Mandić.

“Ako ne bude Odbor za izbor refromu izbornog zakonodastva radio na valjan način imaćemo problem da se čitava Crna Gora pretvori u Šavnik. Da ne bude čitava Crna Gora Šavnik da se ne mogu održati izbori”, rekao je Mandić i dodao da je ovo posljedica zbog toga što su na izborima u tom gradu pravo glasa imali ljudi koji nijesu iz Šavnika.

Živković je odgovorio Mandiću da se ovdje onemogućavaju odbornici da se izjasne.

“Ako Vi mislite da je to način na koji treba da se sprovodi demokratija u Crnoj Gori srećno Vam bilo”, poručio je Živković.

Poslanica DPS-a Aleksandra Despotović kaže da nije čula šta će se konkretno preduzeti povodom situacije u Šavniku

“Posle toga govoriti o bilo čemu postavljam pitanje relevantsnosti ove svoje diskusije kada se van prostorija dešavaju mnogo značajnije stvari a dešavanjima u ovoj prostoriji se želi prekriti što se vani dešava”, poručila je Despotović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve