Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović u Cirihu: Evropski liberali na čelu EU šansa za članstvo Crne Gore

ALDE savez liberala, čiji je član i Liberalna partija Crne Gore, ostvario je najveći rast na evropskim izborima i bez liberala se neće moći kreirati rukovodstvo i dalja politika Evropske unije

Za dalje proširenje EU i članstvo Crne Gore koje liberali Evrope snažno podržavaju vrlo je bitan sastanak Savjeta ALDE saveza liberala Evrope, na kojem je učestvovao lider LP Andrija Popović, juče u Cirihu, saopšteno je iz Liberalne parije.

Ovaj događaj okupio je liberale svih država Evrope koji su se sastali kako bi razgovarali o ključnim temama nakon izbora za Evropski parlament. ALDE savez liberala, čiji je član i Liberalna partija Crne Gore, ostvario je najveći rast na evropskim izborima i bez liberala se neće moći kreirati rukovodstvo i dalja politika Evropske unije.

“Evropski liberali izvjesno će biti na rukovodećim pozicijama u Evropskoj komisiji i značajno uticati na spoljne poslove Evropske unije. Liberalne partije imaju čak osam premijera i šefova država u članicama EU, što će, sa LPCG u vladajućoj većini Crne Gore, biti nemjerljiv doprinos za ubrzano članstvo Crne Gore u Evropsku uniju. Popović je razgovarao sa liderima evropskih liberala o položaju Crne Gore i daljim perspektivama saradnje. Popović se susreo i sa šefom ALDE liberala Evrope Hansom Van Balenom“, navode u saoptenju.

Tokom sastanka liberala u Cirihu razmotrene su i usvojene urgentne rezolucije o daljoj politici ALDE saveza. Savjet je prihvatio i dvije kandidature za nove članice u ALDE savez iz Švajcarske i Rumunije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve