Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Popović Kalezić: Nije jasno šta bi se dobilo odlaganjem izvještaja EK

Popović Kalezić kaže da je da je lopta jedino u dvorištu Crne Gore i da progres isključivo od nas zavisi

Izvještaj o napretku na jesen će dobiti sve zemlje regiona pa i Crna Gora i to je najozbiljii način komunikacije između EU i naše zemlje, kazala je za Radio Crne Gore Izvršna direkrorica CEGAS-a Marija Popović Kalezić.

“Nije jasno šta bi se dobilo odlaganjem izvještaja jer već imamo najkonkretniji non-pejper do sada i znamo da su EU integracije praktično zaustavljene”, kazala je ona za Radio Crne Gore.

Popović Kalezić kaže da je da je lopta jedino u dvorištu Crne Gore i da progres isključivo od nas zavisi.

“Mi još uvijek nemamo VDT-a u punom mandatu, nemao kompletiran Sudski savjet, a imamo situaciju da bi tužilaštvo trebao da radi u tri smjene”, smatra ona.

Ipak, razumije namjeru predsjednika Milatovića da omogući novoj vlasti da utvrdi prioritete i da jasno definiše odgovornost i Skupštine i Vlade,

“Skupština nosi veći dio odgovornosti za zastoj EU integracija. Mislim na tri posljednja saziva koja nijesu uspjela da dodju do potrebnih većina i da u krajnjem formiraju pravosuđe. Čarobna formula za pristupanje uniji ne postoji. Rad odlazeće Vlade biće moguće objektivnije cijeniti nakon 100 dana nove. Za sada je izvjesno da nije ubrzala proces pridruživanja Evropskoj uniji. A kakvo će biti usmjerenje nove vlasti – javnost će budno pratiti”,  zaključila je izvršna direktorica CEGAS-a Marija Popović Kalezić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve