Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Poljubac za Ramu, vlast je za Dritana

''Možda ga je u pauzi pomilovao po glavi? Nema dokaza za to, ili ih još agencije nijesu dostavile odgovarajućim medijima. Za sad su dovoljne one koje simbolizuju ljubav neviđenih razmjera, što apsolutno znači uspjeh saradnje koji će mimo svih objašnjenja zapadnih partnera o lošem poslu po našu državu, Crnu Goru uvesti u Otvoreni Balkan.''

Piše: Slavko Mandić

Jedan je morao dobro da se sagne, a drugi da se na prste podigne da bi prvome mogao do vrata dosegnuti. Uslijedili su zagrljaji i poljupci, poslije čega i potpisivanje međudržavnih sporazuma. Sve je djelovalo fantastično. Okrugli sto u Vili Gorica a na njemu med i mlijeko. Kako i ne bi kad narod ne postavlja pitanje što će ovoliki trošak?

-Nećemo od vas uzet ni cent, čuće se iz redova smijenjene Vlade. Od đečjih slatkiša ćemo. Pa kad to potrošimo, onda ćemo udarit na parizer, paštete i pileća krilca. Tako to rade ozbiljne države i dva državnika čiji su procenti podrške ispod cenzusa.

Ovaj domaći, omaleni vlastodržac, smijenjen je još dalekog 19. avgusta 2022. godine.  Njegova Vlada trajala je ravno 4 mjeseca i 8 dana.

Ovome dolazećem iz bratske Albanije, Dritanovog mogućeg utočišta, svako malo po stotinak hiljada Albanaca saopšti koliko ga vole i koliko jedva čekaju da se njegovog zagrljaja oslobode zanavijek.

Nijesu oni brat Abaz pa da mu jak stisak muškarčine prija. Veliki dio pitanja dva „državnika“ posvetila su saobraćajnom približavanju. Edi Rama nije krio oduševljenje što će budući most preko Bojane, zajednički graditi on i Abazović, o trošku crnogorskog naroda, jer, kako reče, ovamo su veće plate pa ne ide da se u tu rabotu upliću Albanci.

Možda ga je u pauzi pomilovao po glavi? Nema dokaza za to, ili ih još agencije nijesu dostavile odgovarajućim medijima. Za sad su dovoljne one koje simbolizuju ljubav neviđenih razmjera, što apsolutno znači uspjeh saradnje koji će mimo svih objašnjenja zapadnih partnera o lošem poslu po našu državu, Crnu Goru uvesti u Otvoreni Balkan. Da bi Rama i Vučić mogli da kompenzuju svoju kriminalnu politiku zbog koje žestoko trpi njihov narod.

Ali, to je njihov problem. Naš je što se ovaj mini političar a maksi udvarač ovom dvojcu upinje svim silama da ostane na vlasti još godinu ipo, kako bi završio poslove za svog poslodavca.

Zato je neophodno spriječiti ovaj razbojnički čin dvije štetočine. Može to Đukanović 16. marta, raspuštanjem Skupštine. Jasno je da takav potez može da izazove izvjesne probleme, jer se krupne odluke ne donose uoči samih izbora, pogotovo ako su od izuzetne važnosti, ali je takođe jasno da se radi o odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Crne Gore. Ostane li Dritan Abazović, za koji mjesec se možemo pozdraviti od države. Tim prije što je on dokazao da ga ne interesuje ni Ustav a ni zakoni ove zemlje.

Abazović je najavio neformalan sastanak Otvorenog Balkana već u junu. Doće i čovjek u patikama i ovaj beogradski čudotvorac. Ostali nijesu bitni, jer se oni inače ne pitaju ni svojih gaća. Oni su tu, poput ovoga domaćega sužnja, da su upnu iz petnih žila ne bi li dosegli do lica objekta koga treba izljubiti. Da bi se pokazala privrženost, odanost, odlučnost i naravno rasprodaja vlastite države po zadatom receptu.

Rama je zamjerio što se maltretiranje njegovog državljanina od strane crnogorskih policajaca tretira kako nije dobro. Jer je objasnio je, sporadičan slučaj a Dritan mu je objasnio što je sve uradio po tom pitanju. Dakle, ispada da je Abazović uhapsio policajce. A možda i jeste, jer je više puta pokazao da još uvijek ima tu moć. Zato što su  on i tužilaštvo, i sudstvo i policija u jednom komadu. Ne izgleda baš ugledno, ali su činjenice neumoljive. I TV kamere koje sa sobom vodi da slikaju njegove učinke u ranu zoru. Nije rečeno da neće ni pred ove izbore.

Planirano je bilo, kažu neprovjereni izvori, da Rama u okviru slobodnih aktivnosti nakon śednice dvije vlade, pošeti novodošlepanu trabakulu „Prizna“ kupljenu od kompanije Tours iz Neviđana na hrvatskom Pašmanu. Trajekt je star 41. godinu i kako kažu znalci, predviđen je bio za odlazak za sva vremena. Ali ima ludaka koje su svoje dobro uništili iz lične osvete, bijesa, bezobrazluka. Ne osvrćući se na štetu koju trpi narod, ali to je manje važno jer se ni narod ne osvrće na njihova zlodjela. Zato oni i rade ovo što rade.

Dok trabakula bude predstavljala muzejski eksponat koji mrcvari s jedne na drugu stranu Zaliva,  trajekti „Pomorskog saobraćaja“ će prevoziti putnike i vozila hrvatskim morem. A tranja otud, koja je namijenjena rezanju, biće u Boki još. Obećao je Abazović.

A on kad reče, drži mu slovo kao da je stijena. Nikad nije slagao. A ako i jeste, to je za dobro naroda.

Možda to mnogi sad ne razumiju. Shvatiće kad se načini ta nova brodska kompanija, bez obzira koliko je bezbjedna, pa se u nju utpa gomila partijskih sljedbenika. Koliko može stat po trabakuli. Pa puta glas, i eto prilike da se ufati cenzus. Zna Dritan što radi. Nije zaludu smijenjeni premijer, kome na pamet ne pada da ode.

Ko bi onda ljubio Ramu? I dodvoravao se Vučiću? Uz blagoslov Prleta temeljnog?
Možda onaj od poljoprivrede?
Ma jok, opet se ču iz pozadine. A đe on jadan.
I osta da ostane Dritan i dalje, da se u Albaniju neizljubljen ne bi vrćao Rama.
Potpuno ispravno i za ponos Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pop_Đukan
03.03.2023-07:00 07:00

Moja baba bi rekla:”Poljubila svinja magare!”
Ogvno je pisati o tim idiotima, ali kada je u piitanju nužna samoodbrana, i odbrana dostojanstva, onda se valja suptstviti i šugavoj hijeni!

Šanjo
03.03.2023-07:06 07:06

U prkno se poljubili

Belveder
03.03.2023-07:38 07:38

Samo se vi cjelivajte.
Vlast ćeš sanjat.
Što si vladao vladao si nečasni Abazojko.

Tandara mandara
03.03.2023-07:47 07:47

Antialbanski pamflet ili bolje rečeno tandara mandara od “novinara” koji je jedan dan antisrbin a drugi dan antialbanac.

Luka
03.03.2023-09:29 09:29

Drile i Rama slabo će vi proć zagrljaj.
Ili boće reć ovako:
Drile i Rama
Neće niko s vama

Mikan
03.03.2023-13:19 13:19

Dva idiota

Šamjo
03.03.2023-14:21 14:21

Rama i Frtan bi da unište Crnu Goru.
Malo morgen bitange

Medo
03.03.2023-15:20 15:20

Vučić ih gura.
Ali će im plan proći kao Kosovo.

Cetinje
28.03.2023-08:57 08:57

Ovaj mladjani ima “fina usta”za pušenje,Aj sa srećom puši bitango.