Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

POKOJNI DF NA APARATIMA: Ljaljo krenuo ofanzivno u borbu za skupštinsku fotelju!

''Milojko ima moju podršku za vladu i da sastavlja to brzo, od*be DF, Raja i Milana i meni da fotelju predsjednika Skupštine. Ipak je moja delikatna pozadina mnogo adekvatnija za kožni tapacir fotelje predsjednika parlamenta od Mandićeve ruralne neočetničke zadnjice koja je prikladnija za neku njivu ili kopanje krompira'', je zapravo ono što je Bečić htio da kaže

Lider demokratske Crne Gore Aleksa Bečić – Aleksis, sastao se u utorak sa predsjednikom (kako to smiješno zvuči) Crne Gore Jakovom MilatovićemMomom malim. 

Nakon susreta Bečić je otvorio dušu i indirektno priznao da je na sve spreman samo da njegova delikatna pozadina ponovo dodirne površinu tapacirane stolice-fotelje predsjednika Skupštine.

”Demokratska Crna Gora daje saglasnost predsjedniku Jakovu Milatoviću da povjeri mandat za sastav nove vlade Milojku Spajiću očekujući da će on u narednom periodu naći zajednički jezik sa drugim koalicionim partnerima”, kazao je predsjednik Demokrata Aleksis nakon konsultacija o izboru mandatara za sastav nove 44. vlade sa predsjednikom Crne Gore Momom malim bez brkova.

Za fotelju spreman

Iako Bečićeva izjava zvuči kao konstruktivan predlog za brzo formiranje vlade koja će zamijeniti trenutnu propalu izvršnu vlast i Crnu Goru izvesti iz potpune stagnacije, ova izjava ipak mora da se protumači u potpuno drugačijem kontekstu.

Bečić je htio da na sastanku sa Milatovićem kaže ovo:

”Milojko ima moju podršku za vladu i da sastavlja to brzo, od*ebe DF, Raja i Milana i meni da fotelju predsjednika Skupštine. Ipak je moja delikatna pozadina mnogo adekvatnija za kožni tapacir fotelje predsjednika parlamenta od Mandićeve ruralne neočetničke zadnjice koja je prikladnija za neku njivu ili kopanje krompira”, je  zapravo ono što je Bečić htio da kaže.

On je takođe sigurno pomislio da napomene Milatoviću i indirektno poruči Spajiću da bi on bio najbolje rješenje jer je ipak već sjedio nekoliko mjeseci u fotelji predsjednika Skupštine.

Jasno je da je ovim potezom, kako ga u njegovom selu Balabani oslovljavaju – Ljaljo, krenuo ofanzivno u borbu za poziciju koja mu, što se njega lično tiče, pripada po prirodnom pravu!

Ipak, ovakav razvoj događaja nikako se ne sviđa upokojenom DF-u i partijama nastalim diobom ovog neočetničkog saveza.

Kako se spekuliše u krugovima bliskim nebeskoj Srbiji, najpogođeniji viješću da će Bečić da se bori do zadnjega za fotelju koju smatra za ekstenziju svog dupeta je četnički vojvoda Andrija Mandić – Rajo, kojem je ovo bila posljednja šansa da se domogne neke funkcije u političkoj karijeri. Milan Knežević se nada da može da uleti iz felša, ali su šanse male.

Andrija Rajo Mandić: Iskopao šleper krtole, a fotelja mu opet izmače!

”Mandić je već razočaran jer mu intuicija, ali i njegovi špijuni iz Spajićevog kabineta govore da su male šanse da će Milojko pristati da njegova nezgrapna pozadina obeščasti kožnu fotelju predsjednika Skupštine”, navodi se u glasinama koje kruže po kulaoarima nebeske Srbije.

Iako je Mandić mislio da će mu spot u kojem kao svoju veliku prednost nad političkim oponentima ističe umijeće kopanja krompira konačno donijeti funkciju dostojnu tako prekaljenog reprezenta političkog velikosrBstva, po svemu sudeći, mladi, blazirani salonski Srbin Aleksis će srušiti njegove snove.

I na kraju moramo poručiti da Rajo treba da zna da fotelja nije sve, ima nešto i u srBstvu i vječitoj težnji ka funkciji…

Uostalom, još prije oko 2.500 godina Platon je kroz lik Diotime ljubav okarakterisao kao vječitu težnju Erota od ljudskog ka božanskom. Pa zar nije kruna jedne političke karijere za plemenitog Raja da bude personifikacija vječite težnje za funkcijom koja nikad neće postati realnost?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
03.08.2023-07:46 07:46

Za koznu pozadinu Ljalja Becica veoma dobro zna ovaj guzarant Bogdanovic,no na vrijeme su se “rastali”topla braca,a evo nam Pepa pigs Momo Koprivica KORITAS,onaj u obor(vepar)za njega je “gospodin”GUIS Momoo.

Dragan
03.08.2023-12:08 12:08

Knezevic je visi Crnogorac i 100 x voli vise CG od Becica -bolji je on da bude NA CELO SKUPSTINE od Becica -DEMOKRATE- namazani svim farbama -LAZ I PODVALA im je hrana i pice -DPS-(CRNOGORCI )su im trn u oko -Mrze ih vise no Srbi Albance !!!! Crnogorce vole ka macka misa !! Demokrate su Seseljeva cetnicka skola koji mrze sve sto je Crnogorsko!!

Tara
03.08.2023-14:22 14:22
Reply to  Dragan

Svi su oni ista sorta.Gebelove..Vuckove i popa Micovica politike..Kompletni tim..je antidrzavni…SS..nacisti crkve Serbije..

Tara
03.08.2023-14:20 14:20

Ljaljo..je SS fasista popa Micovica..veliki nesoj..

Backovic E.
31.08.2023-23:05 23:05

Ova grupa mladih “lidera” na forografiji u tekstu izgleda prosto tragikomicno. Izgleda da u tjelesnom odgoju nisu bili nesto uspjesni. Stara je izreka “Mens sana in corpore sano”. Mora se na tom planu sa njima hitno poraditi!!