Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Podrška otvorenoj i transparentnoj javnoj upravi

Potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva javne uprave i Nacionalnog demokratskog instituta

Ministar javne uprave Maraš Dukaj potpisao je danas Memorandum o saradnji sa direktoricom kancelarije Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Crna Gora, Slavicom Biljarska-Mirčeski.

„Danas smo potpisali Memorandum o saradnji sa Nacionalnim demokratskim insitutom (NDI) kao nastavak dosadašnje uspješne saradnje. Još od 1997. godine Nacionalni demokratski institut (NDI) učestvuje u brojnim programima demokratizacije u Crne Gore, sa posebnim akcentom na jačanje zakonodavnih procesa i reforme javne uprave. Vjerujem da svako udruživanje sa relevantnim partnerima može samo da doprinese kvalitetu rada i rezultata kojima težimo. U tom smislu, danas formalizujemo našu dugogodišnju saradnju”, kazao je Dukaj na potpisivanju Memoranduma.

On je kazao da je pružanje tehničke podrške procesu implementacije Nacionalnog akcionog plana 2023/2024, i bliže definisanje partnerstva, glavni cilj ovog Memoranduma.

„Vjerujem da će promocija dobrih praksi zemalja članica Partnerstva za otvorenu upravu, organizovanje obuka, radionica i razmjena iskustava, biti od velike važnosti”, istakao je Dukaj.

Potpisivanje Memoranduma o saradnji MJU-NDI

Biljarska-Mirčeski j je kazala da je, uspješna saradnja Nacionalnog demokratskog instituta i Ministarstva javne uprave u protekloj godini rezultirala je donošenjem Nacionalnog akcionog plana za 2023-2024.

“Očekujemo da državne institucije implementiraju svoje preuzete obaveze. Sljedeći korak je formiranje Operativnog tima. Važno je da Vlada i organizacije civilnog društva iskoriste ovu platformu za promovisanje otvorenosti, transparentnosti i dobrog upravljanja i odgovore na potrebe građana “, kazala je direktorica Biljarska-Mirčeski.

Biljarska-Mirčeski je istakla da će NDI nastaviti saradnju sa Ministarstvom na implementaciji Nacionalnog akcionog plana zajedno sa organizacijama civilnog društva, kako bi se osigurao monitoring implementacije. Takođe će raditi na podizanju svijesti građana i građanki o dostupnim alatima za njihovo uključivanje.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je rezidentna programska menadžerka Nacionalnog demokratskog instituta (NDI), Maka Meshevliani.

Memorandum o saradnji Ministarstva javne uprave i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) potpisan je sa ciljem podrške otvorenoj i transparentnoj javnoj upravi u Crnoj Gori i sprovođenju NAP-a za 2023-2024. u okviru inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve