Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Nijesmo trgovačko društvo, bitno je da uskladimo principe

Sastanku su prisustvovali Ferhat Dinoša i Nikola Camaj, kao i Boris Pejović i Anđela Jakšić Stojanović

Nosilac liste Albanski forum Nik Đeljošaj kazao je nakon sastanka sa liderom Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da njegova koalicija nije trgovačko društvo i da mu je bitno da se usklade principi. On je takođe naglasio da im nije bitno u kojoj mjeri će učestvivati u vladi.

“Konstruktivan sastanak, nakon nekih koji su bili nezvanični. Kao što je upoznata javnost, imamo naše programske principe koje cijelo vrijeme zagovaramo. To smo ponudili građanima i na osnovu toga su odlučili da nas podrže. Tje osnovno što smo danas i predstavili PES-u. Nadamo se usaglašavanu principa. Nijesmo trgovačko društvo. Ozbiljan smo subjekt, želimo da se naša opredjeljenja vide kroz program vlade. Nije nam bitno koliko će biti naše učešće u toj vladi. Osnov svega je da vlada bude stabilna i što dugovječnija”, saopštio je Đeljošaj nakon sastanka.

Sastanku su prisustvovali Ferhat Dinoša i Nikola Camaj, kao i Boris Pejović i Anđela Jakšić Stojanović.

U toku je sastanak sa predstavnicima Socijalističke narodne partije i DEMOS-a, a Spaji će se sastati i sa liderima Albanske alijanse i HGI-ja.

Spajić se juče sastao sa predstavnicima koalicije ZBCG i Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz te parije, na sastancima je konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

Poziv na pregovore nijesu dobili DPS i GP URA.

Spajić je potencijalnim partnerima za formiranje 44. Vlade dostavio dokument sa deset principa. Taj dokument mogao bi da bude osnova za sporazum o formiranju nove vlade.

Državna izborna komisija proglasila je u petak konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 11. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve