Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

ZAVRŠEN SASTANAK Saglasnost među poslanicima, odluka na organima PES-a

Zaključeno je da je postoji saglasnost oko svih pitanja, te da će konačnu riječ dati organi PES-a. Glavni odbor održaće se danas

Nakon četiri sata završen je sastanak mandatara i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa Klubom poslanika na kome se razgovaralo o formiranju vlade. Zaključeno je da postoji saglasnost oko svih pitanja, te da će konačnu odluku donijeti organi PES-a.

Glavni odbor Evrope sad održaće se danas, a početak je zakazan za 17 sati.

Funkcioner PES-a Boris Pejović je novinarima kazao da su imali neformalnu komunikaciju, te da su svi poslanici bili na večerašnjem sastanku.

“Svi smo tu. Jedino koleginica Gorčević nije sa nama opravdano. Sjutra imamo organe partije i nakon toga će se PES opredijeliti jednoglasno”, rekao je Pejović.

On je saopštio da demantuju medijske spinove koje su mogli da prate tokom sastanka.

“Ispoštovaćemo odluku organa partije, tu nema nikave dileme, nije je nikad ni bilo”, poručio je Pejović.

Evropa sad, prema dogovoru od ponedjeljka, namjerava da formira Vladu sa Demokratama, SNP, Bošnjačkom strankom, Albanskim forumom, Albanskom alternativom, Hrvatskom građanskom inicijativom, a očekuju i podršku poslanika Demokratske unije Albanaca.

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) je u utorak uveče u Rožajama odlučio da će ući u Spajićev kabinet, a predsjednik BS Ervin Ibrahimović je saopštio da ih je mandatar Milojko Spajić obavijestio da koaliciju “Za budućnost Crne Gore“ neće pozvati u Vladu. Dio Vlade trebalo bi da budu Albanski forum i Albanska alijansa.

Ujedinjena Crna Gora, čiji predstavnici su bili na listi PES, navela je da je neprihvatljivo da u ime mandatara govore decenijski saveznici DPS-a. Ona se založila da mandatar obezbijedi sve informacije o strukturi, planu rada i prioritetima nove vlade.

Civis, Ujedinjena Crna Gora i još jedan broj poslanika sa liste PES iskazali su još ranije namjeru da ne podrže vladu koncipiranu bez podrške najmanje 49 poslanika.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 10. avgusta predložio je Spajića za mandatara.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) juče je saopštila da je prihvatila javno iznijetu ponudu mandatara za sastav nove Vlade Milojka Spajića, rekao je jedan od njenih lidera Andrija Mandić. Međutim iz Evrope sad su odgovorili da su njihovu ponudu ranije odbili i da ne prihvataju naknadnu promjenu stava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
26.08.2023-11:00 11:00

Ne slučajno, sastanak se održao simbolično u podzemlju.