Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Ukoliko Burić ne sazove sjednicu i ne konstatuju prestanak mandata Katniću podnijećemo prijavu

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaće danas o predlogu razrješenja ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ranije je, kazao je da će rasprava biti održana nakon kratke sjednice na čijem je dnevnom redu Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Premijer Zdravko Krivokapić dostavio je 6. aprila Skupštini predlog za razrješenje Leposavića.

Knežević: DF nije podnio amandman da bi Milivoja Katnića poslao u penziju

Na početku sjednice Milan Knežević iz DF-a kazao je da DF amandmanom na Zakon o radu nije htio da šalje Katnića u penziju.

“DF nije podnio amandman da bi Milivoja Katnića poslao u penziju jer je to nepotrebno. Milivoje Katnić shodno zakonu o tužilaštvu trebda ide u advokaturu ili da realizuje neke druge aktivnosti nakon što mu Tužilački savjet koji treba da pozove i sazove Vd. VDT-a Dragan Burić konstatuje prestanak mandata tje funkcije glavnog specijalnog tužioca. Ova Skupština će bojim se postati protočni bojler ukoliko Dragan Burić ne postupi po zakonu, koji smo donijeli, sazove sjednicu i na kojoj će biti konstatovan prestanak mandata Milivoju Katniću. Ukoliko to sljedeće nedjelje ne uradi gospodin Burić protiv njega će biti podnijeta krivična prijava”, kazao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve