Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

NOVA PROVOKACIJA Pljevlja proslavljaju Dan državnosti Srbije; Kadribašić: Državo, čekamo reakciju na ovaj direktni udar na Ustav i zakone

Jakove Milatoviću, Milojko Spajiću, Specijjalno državno tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, ako ovo dozvolite, neka nas nema ni jednoga, napisao je bivši imam Samir Kadribašić na društvenoj mreži X.

Velikosrpske provokacije se nastavljaju u Pljevljima. U ovoj opštini 14. februara slave srpske praznike – 220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava.

Pozivnicu za proslavu potpisao je predsjednik Opštine Pljevlja, Dario Vraneš.

“Državo, čekamo reakciju na ovaj direktni udar na Ustav i zakone. Jakove Milatoviću, Milojko Spajiću, Specijjalno državno tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, ako ovo dozvolite, neka nas nema ni jednoga”, napisao je bivši imam Samir Kadribašić na društvenoj mreži X.

Ovakva provokacija uopšte ne začuđuje, s obzirom da je na čelu opštine Pljevlja ekstremsitički relikt velikosrpske politike iz Nove srpske demokratije Dario Vraneš, koji javnim egzibicionizmom i provokacijama već duže vremena potpiruje međunacionalnu mržnju.

Dario Vraneš

Vraneš se nedavno obratio na glavnom gradskom trgu “dragoj braći i sestrama, omladini srpskoj ” i čestitao im “srpsku novu godinu”.

Vraneš je u junu prošle godine izazvao buru u javnosti nakon što je ulazeći u zonu krivične odgovornosti naredio da se na sve opštinske službe u Pljevljima stavi srpska trobojka, takozvana ”mahmudovica”. Odgovarajući na reakcije javnosti, provokator Vraneš je u izjavi za medij formiran 90-ih od strane srpskog KOS-a  rekao da ćemo morati da se navikavamo na svetosavsku Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
maestro
11.02.2024-22:17 22:17

Taman ih ne bilo ako ovo dozvole! Ustav Države Crne Gore u šake! Dosta je bilo drskosti i krajnjeg bezobrazluka!

BMX
11.02.2024-23:27 23:27

21 Maj 13 Jul nisu vise praznici u Pljevljima. Vjerovatno ni u Berane, Niksicu, Budvi, Herceg Novom… svuda gdje su DF, Demokrate, URA, SNP. Crna Gora je “oslobodjena” od svojih praznika, drzavnih simbola, svoje istorije, tradicije, vjekovnih obicaja, kulture, svog antifasizma. Svoju drzavnost, nezavisnost i suverenitet je predala i prodala AV, Sinodu SPC, BIA i ruskoj agenturi

Labud
12.02.2024-09:32 09:32

E moj crnogorski narode i moji najrođeniji-svi od rođenja immo međusobne različitosti i kroz vjekove smo opstajali svakoj sili i kad smo ginuli i gladovali i od kad su Osmanlije bili porobili Balkan.Pa i kad su 2 fašistička svjecka rata,prijetila i Evropi i cijelom svijetu-mi časno sve to preživjeli i časno opstali i sebe ugradili u časne Crnogorce svoje jedine Majke Crne Gore-bez obzirako ko je koje vjere i kome su mu nekad preci pripadali.Kako smo to uspjeli?Pa za to što smo svi rađali da imamo jedno zajedničko-nikad protiv svojih i sojeg naroda i države.Jedino smo se neprijateljima predavali kad… Pročitaj više »

Tara
12.02.2024-13:52 13:52

Sto ne reaguje Milatovic..i Spajic..interesantno..vjerovatno podrzavaju ovog srbijanskog ekstremistu..Zalosno ..ko nam vodi drzavu CG…