Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pljevaljsko tužilaštvo štit za silnike?

Poslije svega postavlja se pitanje da li Crnoj Gori trebaju izbori? Jer, dogodiće se upad silnika tako da od konstitutivne sjednice neće biti ništa. Ako je narod izabrao neku novu vlast koja nije po volji vladajućoj koaliciji, uzalud mu je. Jer je sila jača i od pravde i od prava. Tužilaštvo tu ne vidi ništa strašno

Piše: Slavko Mandić

Upad pedesetak pripadnika pristalica koalicije „Za budućnost“ Šavnika u prostorije tamošnje SO nije dovoljan razlog da po službenoj dužnosti reaguje Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima. Čak ni po prijavi policije koja je pljevaljsko OT obavijestila o smišljenoj akciji sa ciljem da se spriječi održavanje sjednice lokalnog parlamenta u ovom gradiću na sjeveru Crne Gore. Dakle, od krivičnog djela ni traga ni glasa, što će reći da je upad u prostorije Skupštine potpuno legitiman i da ne podliježe nikakvoj odgovornosti.

Možda je premijer Spajić o tome mogao da obavijesti specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, koji ga je toliko pohvalio da je postalo jasno da na Balkanu nema većeg zagovornika za razvoj demokratskih procesa i poštovanje svekolikih ljudskih prava.

Možda je Milatović mogao da mu šapne na uho, jer on ima neku grku sa Spajićem pa ne može baš glasno da prozbori. A ni u Evropi sad više nije.

Pa ko je onda mogao? Izgleda jedino idejni tvorac razvoja sprječavanja sjednice lokalnog parlamenta, jer su njegovi sljedbenici ulećeli da po deseti put, još snažnije, sprovedu akciju koja će planski obezbijediti Vladi da uvede privremene mjere i poništi izbornu volju naroda. Zanimljivo je da je ministar javne uprave Maraš Dukaj saopštio prije par dana da su upozorene opštine Šavnik, Budva i Andrijevica, zbog krize lokalnih vlasti. Postavlja se pitanje kako je Dukaj mislio da Šavnik može da održi sjednicu SO kad u salu uleti pedesetak pripadnika Mandićeve koalicione sile i spriječe njeno bukvalno održavanje. Potom Osnovno tužilaštvo ne nalazi za shodno da reaguje. Śetimo se njihove revnosti kada se udara na medije, sad već veoma često na novinare i sve one koji se usude da kritikuju vlast. Za crnogorsko pravosuđe dobrim dijelom krivi smo što ne želimo da ćutimo. A kakav bi nam obraz bio kad bi prećutali ovakav skandal da ne progovorimo o upadu u zgradu SO i ne prokomentarišem stav Osnovnog tužilaštva u Pljevljima da to nije ama baš ništa.

Poslije svega postavlja se pitanje da li Crnoj Gori trebaju izbori? Jer, dogodiće se upad silnika tako da od konstitutivne sjednice neće biti ništa. Ako je narod izabrao neku novu vlast koja nije po volji vladajućoj koaliciji, uzalud mu je. Jer je sila jača i od pravde i od prava. Tužilaštvo tu ne vidi ništa strašno. Eskobar se izjasnio i pohvalio vlast. Ona je po njemu toliko dobra da nema nikakvog razloga da se ikad mijenja. Za realizaciju ideje nesmjenjivosti na domaćem prostoru zadužen je Rajo, po principu grupnog upada đe treba kad se god ukaže potreba. Rajo pošalje aber tamo đe treba i za nepunu URU eto neophodne komisije za rastakanje institucionalnih državnih potencijala. Odgovorni pozovu policiju. Policija obavijesti Osnovno tužilaštvo. OT konstatuje da tu nema ništa za njih interesantno i da je svaka hajka te vrste u skladu sa propisima i pravilima. To važi za održavanje skupština, lokalnih i parlamentarnih izbora i svega drugog što zahtijeva reagovanje partijski organizovane mase. Mora se istaći da je ova pojava ovdašnji raritet i da je do sad niko niđe primijenio nije. Autorstvo potpisuju ostaci FRONT-a, potpomognuti ostacima DemoNkrata i SNP-ovaca.

I tu se završava priča o mentalitetskom razumijevanju evropski usvojenih vrijednosti koji podrazumijevaju temeljna ljudska prava, u čiji korpus je ućerana i izborna volja naroda. Jer, ovako to na (ne)djelu izgleda.

Ali, ne leži vraže. Batina ima dva kraja. Nakon dužeg razmišljanja zaiskri ideja da i opozicija može isto što i vlast. Što ona ne bi sprječavala održavanja skupština? Ima iza sebe leđa, kako bi se to narodski kazalo, tj tužilaštvo, pa što da se ne oproba. Samo se zamijene uloge. Upadnu odabrani prije početka sjednice i ne daju da se održi. Prekine se nešto što nije ni počelo i kad bi god vlast željela da nešto skupštinom riješi, neće moći. Ekipa je spremna a Vlada primorana da pošalje upozorenje, pa poslije i raspusti svaki parlament. I onaj veliki posred Podgorice.

Sad je valjda i Eskobaru jasno kako će nam izgledati evro-američka demokratska budućnost. Ko zna koliko decenija još.

Na kraju, da tužilaštvu dam gušta da ne udara samo odabrane. Prijavljujem se samovoljno da budem na listi prijavljenih za pravni odstrijel povodom krivične prijave koju je podnio Marko Kovačević iz Nikšića. To je onaj što je pokazao nevaspitanje, vulgarnost i prostotu podižući srednji prst kada se intonirala crnogorska nacionalna himna. I onaj što zbori da  Mandiću  dobro stoji  zgrada Zetske banovine, normalno da Švabama to smeta. Pa zar takav može da bude čovjek? Siguran sam ne nikada.

Tužilaštvo neka zatvara Batrićevića. I tu se priključujem. Da ne ide sam u Spuž. Valjda će se pravosudne vlasti smilovati  pa mi učinjet, makar onoliko koliko su mi učinjele da plaćam za njihovu družinu svakoga mjeseca od penzije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
20.03.2024-07:44 07:44

Kadija te tuži,kadija ti sudi.
To je današnje crnogorsko jado sudstvo.
Uz vas smo Mandiću!

Milan
20.03.2024-07:50 07:50

Šavnik -jednako je današnja Crna Gora i vlast u njoj.
Tužilaštvo,policija,sudstvo NEPOSTOJEĆE.
Bruka.

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
20.03.2024-08:12 08:12

Nikad mi neće biti jasno kako se ne zastiđe sijede kose i obrva, funkcije koju obnaša i vojvodstva, da kaže kako ne zna da su članovi njegove partije upali da ne dozvoljavaju da se vrši vlast na određenoj teritoriji.

Mirko
20.03.2024-08:39 08:39

E silnici i Bogu ste teški!

džudović
20.03.2024-09:00 09:00

OT PV to nije i to pokazuje time što Dario debil radi u PV šta želi, kroji PV po mjeri srboidnog debila. Njima ne smeta da ih liječe diplome iz Tutina i slično!

Belveder
20.03.2024-09:47 09:47

Slavko idu ti sad dvije nove tužbe!
Spuž Bogami.
Ali vjeruj nijesi sam
Ima nas!!!
Znaj

Tara
20.03.2024-10:04 10:04

gospodine Mandicu..cetnici nijesu buducnost..no DF-Drazin front..poznati..teroristi..iz 2016 godine..Ovo sto..rade DF-ovce..a sudstvo ne reaguje..znaci..da kod nas vlada nezakonje-anarhija..tuca..blejanje..pisanje..prst na dolje..Fuj..fuj..Fasizmu..i onima koji ovaj zlocin podrzavaju—sram vas bilo…mislite da cete uvijek vladati..

Freedom
20.03.2024-13:45 13:45

Samo da se zna da je tuzioc iz PV žena Dps bivšeg predsednika PV. A sada je preletio u jato Mija Lekića. Tako što se tiče politike u PV i rada tužioca treba pitati Danijela Živkovića, pošto su to njegovi prijatelji.