Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Odbacujemo podmukli spin Vijesti

Napominju da je stvaranje animoziteta PKS-u sračunato od trena kada su postali partija.

Nije Patriotsko komitski savez jedina partija koja okuplja komite i patriote,ali očito sve radikalno ide na naš račun, saopšteno je iz PKS-a.

“Tako i Vijesti, u podužem tekstu povodom incidenta sa novinarom Seadom Sadikovićem i u naslovu sugerišu da su “komite i srpski svet” doveli do njega. Za taj “svet” neka vide u svom dvorištu koliko su, kao medij, doprinijeli njegovoj afirmaciji, a za komite,bar ove u PKS-u, mirne glave čekamo saopštenje policije jer naši članovi u incidentu nijesu učestvovali”, navode iz Saveza.

Napominju da je stvaranje animoziteta PKS-u sračunato od trena kada su postali partija.

“Stvaranje animoziteta prema našoj partiji sračunato je od onog trenutka kada se shvatilo da smo partija koja je uspjela da okupi dio energije sa patriotskog skupa u Podgorici i da su, nošeni i našom energijom, mnogi suverenisti prihvatili za sebe riječi da su i oni komiti,pripadali ili ne našem savezu. U političkom smislu to je svakako pozitivni rezultat našeg djelovanja,u ljudskom jos više jer pominjanje komita kao bezuslovnih boraca za Crnu Goru imponuje i obavezuje na dalji rad”, naglašavaju iz PKS-a.

Iz Saveza najoštrije osuđuju napad na medijske radnike, te poručili da ne prihvataju spin kojim se tvrdi da su oni napali Sadikovića.

“Osudjujemo svaki napad na novinare, kao sto smo osudili i na Tamaru Nikčević, ali ne prihvatamo takav podmukli medijski spin da su komite napale Sadikovića. Svaki incident,sukob ili pokušaj ubistva, kakav je bio u Nikšiću ima ime i prezime počinioca, bez daljih odrednica kojoj političkoj opciji isti pripadaju”, poručuju u saopštenju.

Stvaranje bauka od jedne čiste i čestite partije centra, dodaju, čemu doprinosi i jedna od pobješnjelih kolumnistkinja Vijesti,ne vodi ničemu.

“Stoga tražimo da u iznošenju informacija ako ikako mozete,zaobidjete huškanje i probate biti samo profesionalci. Ako može. A Seadu Sadikoviću želimo brz oporavak,uz poruku svima:novinari nijesu i ne mogu biti ničija meta. To je nečasno i nedemokratski,nešto što PKS odbacuje sa gnušanjem”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milena
21.03.2021-12:47 12:47

Normalno da ce novinarska olos okupljena oko Vijesti ,objaviti na svom taalet papiru od novina ogavne lazi,,ugusice se kad tad od smrada koji sire

Petar Pan
21.03.2021-14:30 14:30

Nekad je to bio crnogorski ND Vijesti a danas je to plavo smrdljivo smeće. I nemojte se Komite spuštati na njohov nivo – nikada. Razliku ste naveli konstatacijom: da su komite bezuslovni borci za Crnu Goru. A za šta su borci plavi smećari? I još jedna je razlika. Svi mi sa ove časne strane ustanemo i dignemo glas i protiv skrnavljenja svetinja ma čije da su i protiv omalovažavanja svih i svakoga pa i četvororučice Bratić (mada reče ona da ONO njoj ne smeta, samo joj smeta što je u crkvi). A ONI, sa sve plaviim smećem ne oglašavaju se… Pročitaj više »

SELMAN
21.03.2021-22:52 22:52

Vijesti to su najvisi lazovi skloni svim i svacim Ni u Africi ne postoji ovakvih novinara da nije EMISIJE NACISTO I jedinog Profesionalca Velikoskolovanog GOS. KOMNENICA jedino njega rado gledamo na TV.VIJESTI ITO CETVRTKOM U 20,00 i nikako vise lazi nemozemo slusat ni citat!!!