Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pič: Osigurati funkcionalan Ustavni sud i uslove za predsjedničke i parlamentarne izbore

Specijalni izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori

U vezi sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori, specijalni izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lord Stjuart Pič je da crnogorski političari i partije sada treba da se uključe u razgovor kako bi osigurali funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore.

“Ujedinjeno Kraljevstvo i naši saveznici dijele nepokolebljivu posvećenost sigurnosti i blagostanju ovog regiona, uključujući i Crnu Goru. Sadašnji poduži politički ćorsokak ostavlja Crnu Goru sa prelaznom vladom u geopolitički i ekonomski izazovnim vremenima. Crnogorski političari i partije sada treba da se uključe u razgovor kako bi osigurali funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore”, istakao je Pič.

Prema njegovim riječima Ujedinjeno Kraljevstvo se aktivno interesuje za ovaj proces.

“Kao NATO saveznici, posebno je važno da se pridržavamo jasnih zajedničkih vrijednosti na kojima se zasnivaju usklađeni stavovi u oblasti odbrane, bezbjednosti i vanjske politike. Samo na osnovu takvih zajedničkih interesa, nastavlja se naša uspješna saradnja u mnogim oblastima”, zaključio je Pič.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve