Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Pešić: Nekima od nas nacija je bitna, ponosni što smo Crnogorci do groba

Nama nekima koji učimo svoju đecu kad prohodaju da idu pravo, uzdignuta čela. Jer su Crnogorci. Konačno, ne vidi se nikakva razlika između Krivokapića i Leposavića. Ne može se vidjeti jer ne postoji. A o Leposaviću, sve najbolje… znate, to je običaj u Crnoj Gori. Putuj Lepko i ne pitaj za manastir

Piše Nataša Pešić, savjetnica predsjednika Crne Gore za saradnju sa državnim organima

Aktuelni ministar pravde, gospodin Leposavić, u nizu svojih teatralnih govorničkih „uspjeha“ izjavio je da je Temeljni ugovor sa SPC u potpunosti usaglašen. Onaj isti ministar koji je javno negirao zločin u Srebrenici i kolege mu zdušno čestitale. Na kraju su se, pod moranjem, premijer i članovi Vlade predomislili pa su ga se naprečac odrekli.

Svoj stav o Srebrenici, nemušti glumac u ulozi premijera, iskazao je u Predlogu za smjenu Leposavića. Tako kaže u Sarajevu. A što radi? O Vladinoj osudi Srebrenice govori jučerašnji dan. Cijela crnogorska javnost imala je priliku da vidi fotografije aktuelnog premijera, koji je sa ponosnim osmijehom na licu dozvolio sebi da se fotografiše sa grupom navijača tzv. Lešinarima koji slave ratne zločine i ratne zločince. Širokog osmijeha, u stavu njemu svojstvenom. Pametnome dosta.

Bezuspješno je prikrivanje stavova identičnih onome koji je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava, elaboriraro u Skupštini. Bezuspješno je obraćanje milom i dragom narodu. Ispod providne maske navodnog narodskog predsjednika Vlade brzo i jasno vidi se pravo lice. Nacionalnost mu kaže nije bitna i što je to važno koje smo nacije. Tako govori u Crnoj Gori.

A u Republici Srpskoj? Vidjeli smo. Od sebe pobjeći ne može. Satiranje svega crnogorskog ne ide mu onako kako bi htio. Brzo, lukavo i podlo. Ugazio je u bistru vodu koja se ne da zamutiti. Jer nama nekima nacija je važna, ponosni smo na nju, do groba i u grobu.

Nama nekima koji učimo svoju đecu kad prohodaju da idu pravo, uzdignuta čela. Jer su Crnogorci. Konačno, ne vidi se nikakva razlika između Krivokapića i Leposavića. Ne može se vidjeti jer ne postoji. A o Leposaviću, sve najbolje… znate, to je običaj u Crnoj Gori. Putuj Lepko i ne pitaj za manastir.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mis Pis
26.05.2021-20:17 20:17

Cijelom -DF -DEMOKRATAMA-NACIONALISTIMA je najbitnije kako se zove i da se raspita jeli CRNOGORAC !