Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ahmetović sa savjetnicima Đukanovića: Njemačka želi da vidi Zapadni Balkan u EU, Berlinski proces nema alternativu

Ahmetović je u sjedištu svoje stranke u Hanoveru primio savjetnike predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Amera Halilovića i Natašu Pešić

Njemačka želi da vidi Zapadni Balkan u EU, jer je to jedina garancija stabilnosti, kazao je Adis Ahmetović, izvjestilac Bundestaga za Zapadni Balkan. Ahmetović želi da vjeruje da će Crna Gora valorizovati prednost koju je izgradila u prethodnom periodu i na taj način postati prva sljedeća članica EU.

Ahmetović je u sjedištu svoje stranke u Hanoveru primio savjetnike predsjednika Crne Gore Mila ĐukanovićaAmera Halilovića i Natašu Pešić.

“Poslanik vladajuće njemačke SPD decidiran je u stavu da pomoć i podrška Crnoj Gori na evropskom putu, neće izostati. Ulazak u EU prioritetan je zadatak za crnogorsku državu i njene institucije. Na tom putu, Crna Gora može računati na saradnju i podršku”, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Ahmetović je savjetnicima Halilović i Pešić prenio i svoje viđenje o regionalnim inicijativama.

“Berlinski proces nema alternativu. On okuplja sve zemlje Zapadnog Balkana i počiva na evropskim standardima. Samo stabilna država – članica NATO alijanse, građanska, multietnička Crna Gora može biti faktor stabilnosti na Balkanu”, ističe se u saopštenju.

Ahmetović je rekao da je Crna Gora položila demokratski ispit zrelosti kada su, prvi put u istoriji crnogorskog višestranačja, priznati rezultati parlamentarnih izbora.

“To je veliki zalog za Crnu Goru u savladavanju budućih evropskih obaveza”, piše u saopštenju iz Kabineta Đukanovića.

On je potencirao i značaj dijaspore Crne Gore u Njemačkoj.

“Dijaspora treba, u velikoj mjeri da bude partner za sve ciljeve koji su pred Crne Gore”, mišljenja je poslanik njemačkog SPD-a.

Ahmetović je sa velikim zadovoljstvom prihvatio je poziv da posjeti Crnu Goru.
Savjetnici Amer Halilović i Nataša Pešić upoznali su svog domaćina o prilikama u Crnoj Gori i potvrdili spremnost Crne Gore, prevashodno predsjednika Mila Đukanovića, da istraje na evropskom putu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve