Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

PES: Cijenimo podršku Demokrata i BS, članica ZBCG osporava mogućnost Spajiću da i formalno postane mandatar

''Iako još uvijek nemamo okončane pregovore, niti znamo kakva će biti kompozicija nove Vlade, jako nas ohrabruje da postoje subjekti koji ne osporavaju ulogu pobjednika izbora u ustavnoj obavezi da sastavi novu Vladu''

Nakon konsultacija predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i izjava učesnika ovog demokratskog procesa, želimo da iskažemo zahvalnost Demokratama i BS-u, koji su u ovoj fazi izrazili principijelan demokratski stav da mandatar za sastav nove Vlade bude sa liste i partije koja je pobjednik vanrednih parlamentarnih izbora, saopšteno je iz PES-a.

“Iako još uvijek nemamo okončane pregovore, niti znamo kakva će biti kompozicija nove Vlade, jako nas ohrabruje da postoje subjekti koji ne osporavaju ulogu pobjednika izbora u ustavnoj obavezi da sastavi novu Vladu.

Stav DPS-a ima politički motiv, jer im nije u interesu da Spajić bude predsjednik Vlade. Iako legitiman, šteta što jedna članica koalicije ZBCG-a ima isto mišljenje, čime osporavaju mogućnost Spajiću da i formalno postane mandatar.

Pogotovo, ako uzmemo u obzir da pregovori o novoj Vladi tek tada imaju značaj, a ne isključuju ni tu koaliciju da bude dio nove izvršne vlasti.

Međutim, uvjereni smo da će se nakon konsultacija pokazati ono što je očigledno, a to je da PES ima većinu za sastav nove evropske 44. Vlade”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve