Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Perić: U Crnoj Gori na sceni potpuno razaranje političkog i pravnog sistema

On je rekao da sada imamo potpuno razaranje političkog i pravnog sistema zbog straha većine na različitim nivoima da će postati manjina

U Crnoj Gori više ništa ne može iznenaditi pa ni dogovor većine od 30. avgusta jer imamo elite koje ne razmišljaju o tome kako da premošćavamo neprijatne i teške probleme i u prvi plan izbacimo dominantno interes građana, a to znači i Crne Gore, smatra Srđan Perić iz Pokreta Preokret.

On je rekao da sada imamo potpuno razaranje političkog i pravnog sistema zbog straha većine na različitim nivoima da će postati manjina.

– Vjerujem da postoje iznenađujuće koalicije i dogovori na različitim nivoima i građani ih trebaju čitati kao takve. Građani treba da insistiraju na uveđenju politike u zonu da imamo konkretna obećanja političara i šta će da urade u određenom roku i da ih na osnovu toga možemo vrednovati. Bojim se da je sve mimo toga dolazak do zone u kojoj ćemo imati razaranje institucija od strane onih koji bi trebali da ih čuvaju – upozorio je Perić u emisiji “Presing” Gradske televizije.

Demokratija je, dodaje, učenje na greškama pa smjenjivost vlasti nije sporna i dobro je da se desila.

– Ali, ne možemo da se zadržimo samo na smjenjivosti vlasti – kaže Perić.

Za 30 godina, ističe, naučili smo lekciju da ako podešavate sve zakone i Ustav jednoj partiji ili grupi partija koje su u tom trenutku vlast dobićete strahovitu institucijalnu nestabilnost kada dođe do promjene vlasti.

– Upravo to nam se desilo. Hajde da pokušamo da ovu državu osnažimo pošto nemamo političku elitu koja je dovoljno svjesna svoje uloge. Hajde da građani na svakom koraku traže od njih da poštuju ovu državu, i da je grade, uslovno rečeno od dna, a to su sami građani, jer su oni temelj – naglašava Perić.

Građani, ističe, treba da znaju da doslovno sve partije vrlo dobro komuniciraju van kamera.

– Ovo što se sada dešava je predstava, a šta je plan vidjećemo u narednom periodu. Da li je plan dogovor sa DPS-om, ili nešto drugo, vidjećemo na kraju. Prilično sam siguran, kao što je plan u januaru i februaru bio ispunjen, tako će i ovaj, samo što mi ne znamo koji je – zaključio je Perić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve