Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pejović: DPS jedini imao rezultate povodom izbornih reformi

Koliko sam razumjela iz dopisa Zajednice opština od 25 članova Upravnih odbora 21 član je glasao da se predsjednici Skupštine Crne Gore gospođi Đurović, u hitnom postupku uputi u procedure izmjena ovog zakona i vjerovatno ne slučajno, jer smatram da su se rukovodili principom interesa građana

Demokratska partija socijalista, poručila je poslanica Daliborka Pejović, jedina je imala rezultate povodom izbornih reformi, a oni su, kako je konstatovala, izostali nakon smjene vlasti.

“U procesu koji sam ja vodila u Radnoj grupi, mislim da smo došli do rezultata koji će odgovarati svima u ovoj Skupštini, problem je samo što ne možemo očigledno okončati ovaj posao zato što smo blokirali rad Odbora za izbornu reformu, opet ne našom krivicom. Ko je kriv i zašto se ovi problemi nijesu otklonili ranije, neka se vidi, a vjerovatno se lako može utvrditi”, poručila je Pejović.

Ona je postavila pitanje za koje kaže da smatra da posebno interesuje građane ali i sve političke subjekte koji vrše vlast u lokalnim samoupravama.

“Koliko sam razumjela iz dopisa Zajednice opština od 25 članova Upravnih odbora 21 član je glasao da se predsjednici Skupštine Crne Gore gospođi Đurović, u hitnom postupku uputi u procedure izmjena ovog zakona i vjerovatno ne slučajno, jer smatram da su se rukovodili principom interesa građana”, konstatovala je Pejović.

Njen partijski kolega Luiđ Škrelja je ukazao da kao dugogodišnji poslanik smatra da svaki parlament ima svoju ekskluzivu i prepoznatljivost.

“Prepoznatljivost našeg parlamenta je u tome što se naprosto želi izbjeći diskusija o predmetnoj tački Dnevnog reda i da se uvijek priča van nje. A zadatak parlamenta je da se suočava sa trenutnom situacijom a u konkretnom slučaju to je prije svega da 23. oktobra imamo izbore te da ne smijemo propustiti da se oni ne održe i ne organizuju u skladu sa zakonom”, rekao je Škrelja.

On je saopštio da smatra da bi izbori 23. oktobra bili demokratski Crnoj Gori je potreban i neophodan Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve