Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Pejović: Borba protiv korupcije prioritet, Crna Gora preduzela značajne korake

Prema njegovim riječima, Crna Gora je preduzela značajne korake u borbi protiv korupcije u protekle tri godine

Borba protiv korupcije prioritetni je cilj Crne Gore, kao i svih država koje teže stvaranju pravednijeg i održivijeg društva. Naporima naše zemlje, usmjerenim ka jačanju institucija, unaprijeđenju zakonodavstva i promociji transparentnosti, stvaramo osnovu za odgovorno upravljanje i sprječavanje korupcije na svim nivoima, kao i za izgradnju društva integriteta u kojem vladavina prava predstavlja fundamentalnu vrijednost, kazao je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je preduzela značajne korake u borbi protiv korupcije u protekle tri godine.

“Međutim, izazovi ostaju, i zato je ključno kontinuirano unaprijeđenje mehanizama zaštite od korupcije, jačanje nezavisnosti institucija, i podizanje svijesti građana o negativnim posljedicama korupcije na cjelokupno društvo. U ovom zajedničkom naporu, možemo izvući pouke iz iskustava razvijenih zemalja koje su uspjele da stvore jače i efikasnije sisteme borbe protiv korupcije”, kaže Pejović.

Primjena najboljih praksi, transparentnost u radu institucija, jačanje pravne sigurnosti i efikasnost pravosudnog sistema su, dodaje, ključni elementi uspješne borbe protiv korupcije.

“Pozivam sve građane da aktivno podrže napore države u ovoj borbi, kao i da prijave nadležnim organima svaki vid potencijalnih zloupotreba od strane nosilaca javnih funkcija, kao i zaposlenih u državnim organima. Edukacija, svestran pristup informacijama i aktivno učešće u društvenim procesima su ključni preduslovi za stvaranje društva u kojem je stepen tolerancije prema korupciji jednak nuli. Ovog Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, podsjećam nas sve, da je svaka naša akcija protiv korupcije korak ka izgradnji poštenijeg i pravednijeg društva”, zaključuje Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve