Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: MMF je konzervativan, očekujemo da neće podržati povećanje plata

''Nije MMF podržao ni Program Evropa sad 1. Kada se desila ES1 nakon godinu i po dana dali su najveće hvalospjeve. Hvala svima na savjetima, ali smo pokazali na djelima da je ES1 bila velika pobjeda'', rekao je on na pres konferenciji nakon sjednice Vlade

Međunarodno monetarni fond MMF je institucija koja je konzervativna i očekujemo da neće podržati povećanje plata ili penzija. Oni će uvijek biti za smanjenje broja zaposlenih, plata i penzija, a za povećanje poreza, saopštio je premijer Milojko Spajić.

“Nije MMF podržao ni Program Evropa sad 1. Kada se desila ES1 nakon godinu i po dana dali su najveće hvalospjeve. Hvala svima na savjetima, ali smo pokazali na djelima da je ES1 bila velika pobjeda”, rekao je on na pres konferenciji nakon sjednice Vlade.

Prema njegovim riječima postfestum oni će dati sjajne ocjene i o Programu Evropa sad 2.

“Oni su pohvalili Vladu, nijesu vjerovali da Vlada Crne Gore može da se zauži ispod 7,5 ili osam odsto. Čestitali su nam što smo rasli 13,4 odsto. Imamo veliko poštovanje, jedan ekspert iz MMF dolazi u Crnu Goru. Sarađujemo sa njima sjajno”, istakao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
10.05.2024-17:34 17:34

Spajicu sad ces ti ubrzo “na raport”poslije nekakvih amandmana i povedi sa sobom obavezno “bernandinca”Carapica, ja ti poklanjam metalnu “korpu”za njegovu njusku,a povodac ti nabavi ili “pozajmi”od Andrije Mandica njemu je Vucko to odvno “poklonio”.