Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Bošnjak priznala da je kao privilegovana po povoljnim uslovima dobila stan, platila ga čitavih 12.757,50 eura

On je istakao da se na osnovu medijski dostupnih informacija moglo vidjeti da je Bošnjak svoju akademsku karijeru izgradila kršenjem pozitivno pravih normi naše države

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Aleksandar Pavićević kazao je da je potpredsjednica Skupštine i poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak faktički tek nakon njegovog ukazivanja priznala da je kao privilegovana po povoljnim uslovima dobila stan od Univerziteta Crne Gore.

“Drago mi je da sam je podsjetio na to, kao što ću je podsjetiti na ugovor po kom je 50 kvadrata svog stambenog prostora na ekskluzivnoj lokaciji u Podgorici platila čitavih 12.757,50 eura. Nakon što etiketira i proziva druge državne službenike koji su od države na zakonit i transparentan način dobili stanove ili kredite, građani se sa pravom pitaju što to gospođu Bošnjak čini privilegovanijom i više vrijednom od onih koje etiketira”, upitao je Pavićević.
On je istakao da se na osnovu medijski dostupnih informacija moglo vidjeti da je Bošnjak svoju akademsku karijeru izgradila kršenjem pozitivno pravih normi naše države.
“Naime, ona je nezakonito napredovala u dobijanju akademskog statusa onda kada je birana za asistenta na neodređeno vrijeme 1999. godine, a potom i docenta 2003. godine. Tako je Bošnjak 1999. godine izabrana u zvanje asistenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, što je u potpunosti suprotno sa tada važećim propisima Zakona o Univerzitetu koji je između ostalog propisivao da su asistenti mogli da se biraju samo na četiri godine i mogli su biti ponovo birani samo jednom”, naglasio je Pavićević.

Nakon toga gospođa Branka Bošnjak je izabrana u zvanje docenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, što, kako pojašnjava Pavićević, “nije bilo u skladu sa tada važećim Zakonom o Univerzitetu koji je propisivao da su docenti mogli da se biraju na vrijeme od pet godina”.

“Sada kada vidimo da je gospođa Bošnjak mimo zakona izabrana prvo za asistenta, a potom i za docenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, te da joj je svojstveno upravo ono što želi imputirati funkcionerima DPS – zloupotrebe i nepočinstva. Vjerujem da gospođa Bošnjak ni na ove nepobitne činjenice neće ostati nijema te da će pokušati da iznađe “neko tanko” opravdanje , ali svakako da crnogorska javnost očekuje da se, nakon svih ovih objelodanjenih skandala, barem ne oglašava na temu dodjele stanova i kredita kako to voli da kaže “privilegovanim licima”, te da više neće držati moralne pridike bilo kome a ponajmanje članovima naše partije”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve