Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Umjesto što obmanjuje građane, Vlada treba da utiče da građanima bude dostupan što veći broj jeftinijih artikala

Pozivaju Vladu i da prestane sa svakodnevnim fabrikovanjem neistina, jer građani nijesu neinformisani

U duhu svojih uzora iz susjedstva, odlazeća Vlada i dalje neumjereno obasipa javnost neistinama, samo što se umjesto sendviča sa parizerom za sada zadržavaju samo na milovanju tegli po prodavnicama, kazao je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Na jučerašnjoj sjednici Vlade tako je saopštena klasična neistina o tome kako je u našoj regiji jedino u Crnoj Gori došlo do pojeftinjenja više od 100 artikala, dok kod drugih to u najboljem slučaju iznosi 40”, kazao je Pavićević.

To, tvrdi, jednostavno nije istina.

“Samo jedan lanac marketa u Sloveniji snizio je cijene čak 1.400 proizvoda, i to za 50 odsto. Tako u slovenačkim trgovačkim lancima 1 litar mlijeka je moguće naći za 0,79 eura a u crnogorskim košta 0,99 eura, ili 1 litar jogurta u Sloveniji je 0,89 eura a u Crnoj Gori čak 1,19 eura”, kazao je Pavićević.

Ovo su, dodaje, samo neki od primjera, zato od odlazeće Vlade traži da, umjesto manipulacija, utiču da i potrošačima u Crnoj Gori što prije budu dostupni jeftiniji artikli u većoj mjeri nego sad – jer prostora za to definitivno ima.

Pozivaju Vladu i da prestane sa svakodnevnim fabrikovanjem neistina, jer građani nijesu neinformisani.

“Sličnu manipulaciju pokušali su da plasiraju i povodom egzodusa low-cost kompanija sa podgoričkog aerodroma, kada su ustvrdili kako se to dešava u čitavoj regiji, pravdajući na taj način to što postajemo crna rupa avio-konekcija. Na kraju se ispostavilo da low-cost kompanije višestruko pojačavaju i broj letova i nove linije i iz Tirane i iz Skoplja. Definitivno imamo Vladu koja radi samo za interese tuđe države, dok za njih Crna Gora ne postoji”, zaključuje Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve